מתכון לחזה עוף במרינדה יפנית

 
חזה עוף במרינדה יפנית, שנייה לפני הבישול
חזה עוף במרינדה יפנית, שנייה לפני הבישול צילום: איתי אלדר
 
עודכן 07:31 21/06/2011
שף עופר חרמוני

לא רק סושי: מתכון מהמטבח היפני לרצועות חזה עוף על מחבת לוהטת, במרינדה מהירה להכנה ומלאה בטעם

 
 
 
 
 

מצרכים ל-2-3 מנות:

600 גרם חזה עוף טבעי

בצל ירוק קצוץ דק

10 גרם אבקת דאשי

20 גרם מלח ים גרוס עבה

40 גרם שמן שומשום

כפית שומשום קלוי (שחור או רגיל, ניתן לערבב)

כפית פלפל שחור גרוס עבה

קמצוץ סוכר

3 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים, מלבד העוף, בקערה ליצירת מרינדה.
  • חותכים את העוף לרצועות עבות וטובלים במשרה שנוצר.
  • מחממים מחבת טפלון עבה עד שהיא לוהטת, מוסיפים את העוף (אין צורך להוסיף שמן) ומטגנים כחצי דקה.
  • מערבבים והופכים עוד דקה-שתיים נוספות, עד שהעוף מבושל לחלוטין. מגישים מיד.
 

המתכון באדיבות שף עופר חרמוני למסעדת יקיניקו טנקה - גריל יפני בהרצליה פיתוח

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

כריך חזה עוף בתערובת תבלינים

מעורב ירושלמי בתערובת תבלינים סודית

עופיון צלוי עם סומאק, מרווה וטימין

אוהבים נקניקיות!? תבשיל נקנקיות ותפוחי אדמה

מתכון מצולם לחזה עוף בקארי ירוק

כבדי עוף עם דובדבנים וודקה

כנפי עוף פריכות ברוטב צ'ילי

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.