טובים השניים מן האחד • מתכוני עוף וזיתים

 
מעדן ים תיכוני - קציצות עוף וזיתים
מעדן ים תיכוני - קציצות עוף וזיתים צילום: דניה ויינר
 
עודכן 07:38 21/06/2011

שני מתכונים מצוינים מתוך הספר 'חגיגה ים תיכונית' של אבנר לסקין אשר מדגימים את השילוב המופלא שבין שני חומרי הגלם המקומיים, עוף וזיתים - קציצות עוף וזיתים ושוקיים צלויות עם זיתים שחורים

 
 
 
 
 

קציצות עוף עם זיתים ירוקים

4 מנות • הכנת קציצות מבשר עוף במקום מבשר בקר היא חלופה בריאה וקלה יותר. מוסיפים להן רוטב זיתים יוצא דופן ומתקבל מעדן. מומלץ להגיש ביחד עם אורז שסופג את הטעמים.

 

מצרכים לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1 כוס עגבניות שרי חצויות

⅓ כוס זיתים ירוקים

½ כפית מלח דק

½ כפית פלפל שחור גרוס

 

מצרכים לקציצות:

750 גרם בשר עוף טבעי טחון

כוס זיתים ירוקים מגולענים חתוכים גס

ביצה

⅓ כוס פירורי לחם

כפית מלח דק

½ כפית פלפל לבן טחון

 

אופן ההכנה:

  • מכינים את הרוטב: מחממים סיר גדול על להבה בינונית, שמים בו את שמן הזית והבצל ומטגנים עד שהבצל זהוב.
  • מוסיפים את העגבניות, הזיתים, המלח והפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
  • בינתיים מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את העוף הטחון, הזיתים, הביצה, פירורי הלחם, המלח והפלפל הלבן, ומערבבים היטב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל 5 ס"מ כל אחד ומניחים בצד.
  • כשהרוטב מוכן מכניסים לתוכו את כדורי הבשר.
  • ממשיכים לבשל בסיר מכוסה 30 דקות נוספות, על להבה נמוכה.
  • מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד.
  • נשמר במקרר עד יומיים בכלי אטום. מחממים לפני ההגשה.

 

 
פשוט וטעים. שוקי עוף וזיתים שחורים
פשוט וטעים. שוקי עוף וזיתים שחורים צילום : דניה ויינר
 

שוקי עוף צלויות עם זיתים

4 מנות • מנה קלה להכנה שיכולה לתפקד כארוחת צהריים או ערב, בליווי סלט ירוק.

 

מצרכים:

12 שוקי עוף טבעי נקיות

5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים

50 גרם זיתים שחורים מגולענים

3 כפות שמן זית

1 כף אורגנו טרי

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח דק      

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית עמוקה ומכסים בנייר כסף.
  • צולים בתנור 40 דקות.
  • מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
  • כשהעוף ותפוחי האדמה הזהיבו, מוציאים את התבנית מהתנור. במקרה הצורך - צולים 5 דקות נוספות.
  • מגישים חם.
  • ניתן לשמור במקרר בכלי אטום עד יומיים. לחמם לפני ההגשה.
 
כריכת הספר חגיגה ים תיכונית
כריכת הספר חגיגה ים תיכונית צילום: יח"צ

חגיגה ים תיכונית

מאת: אבנר לסקין

מספר עמודים: 176

מחיר: 118 ש"ח

מיועד ל: כולם

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: חנויות הספרים

הוצאה: פן וידיעות ספרים

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

רצועות חזה עוף במרינדה יפנית

כריך חזה עוף בתערובת תבלינים

מעורב ירושלמי בתערובת תבלינים סודית

עופיון צלוי עם סומאק, מרווה וטימין

אוהבים נקניקיות!? תבשיל נקנקיות ותפוחי אדמה

מתכון מצולם לחזה עוף בקארי ירוק

כבדי עוף עם דובדבנים וודקה

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.