מתכון לעוגת נקטרינות

 
פירות הקיץ מעשירים ומשדרגים את המאפים
פירות הקיץ מעשירים ומשדרגים את המאפים צילום: יח"צ
 
עודכן 07:47 22/06/2011

הקיץ הגיע והביא עימו מגוון פירות עסיסיים וצבעוניים שמפיצים ריח מופלא, בינהם נמצאת הנקטרינה שמשלבת את הטעם המתוק של האפרסק והמרקם החלק של השזיף. תוסיפו לזה מספר מצרכים בסיסיים ואופן הכנה שדורש רק קערה והרי לכם עוגה מנצחת

 
 
 
 
 

מצרכים:

3/4 כוס סוכר

2 ו- 1/2 כוסות קמח

1/4 כפית מלח

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה

200 מ"ל שמנת חמוצה

3 ביצים

1 לימון

200 גרם חמאה

6 נקטרינות

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה היטב את הסוכר עם החמאה. תוך כדי ערבוב מוסיפים לתערובת בהדרגה את הביצים.
  • מנפים לתוך התערובת 1 כוס קמח ומוסיפים את המלח, אבקת האפייה והסודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים לקערה בהדרגה את השמנת החמוצה יחד עם 1 ו-1/2 כוסות קמח.
  • סוחטים את הלימון ומגרדים את קליפתו בפומפיה (ללא החלק הלבן), מוסיפים את המיץ ואת הגרדה לתוך התערובת ומערבבים. 
  • משמנים תבנית אפיה מס' 24 ושופכים לתוכה את התערובת.
  • חותכים את הנקטרינות לקוביות/פלחים, מטביעים אותן קלות בתוך תערובת העוגה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

 

המתכון באדיבות פירות בן דור, יסוד המעלה.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פשטידת תירס

ספגטי בולונז

מאכלי תוניסיה

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

קלצונה גבינה

סופלה שוקולד עם גלידה

מאפינס גבינה וזיתים

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

שבלולי קינמון

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.