מתכון לעוגיות סנדביץ' שוקולד צ'יפס - ללא גלוטן

 
לא יאמינו לכם שהן בלי גלוטן
לא יאמינו לכם שהן בלי גלוטן צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 06:56 22/06/2011

הן משלבות בצק חמאה בניחוח וניל, שוקולד צ'יפס וניחוח עדין של קוקוס. בקיץ, נהדר לשים בינהן גלידה איכותית או למלא בריבה אדומה שתבצבצץ מהצדדים

 
 
 
 
 

20 עוגיות או 10 עוגיות סנדביץ'

 

מצרכים:

½ כוס קמח אורז לבן

½ כוס קמח טפיוקה

½ כוס עמילן תירס

2 כפות קוקוס טחון

1 כפית קסנטאן גאם

¼ כפית מלח

½ כוס סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה רכה (לא מלוחה) או מרגרינה בטעם חמאה

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל

½ כוס שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפייה .
  • בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, קוקוס, קסנטאן גאם ומלח.
  • בקערה שנייה מערבבים את החמאה והסוכר יחדיו ולאחר הערבוב מוסיפים ביצה ותמצית וניל.
  • מוסיםפים לקערת הקמחים את התערובת הנוזלית ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס לקערה ומערבבים.
  • בעזרת כפית, יוצרים כדורים שטוחים ומניחים על גבי נייר האפייה. שומרים על מרווחים של כ-2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
  • אופים בתנור למשך 20 דקות או עד שהעוגייה מקבלת צבע זהוב.
  • מקררים את העוגיות לגמרי לפני מילוי שכבת אמצע הסנדביץ''.
  • לאחר קירור העוגיות, מורחים כפית מילוי (ראו אפשרויות) על גבי הצד השטוח של העוגייה ומצמידים אליה צד שטוח של עוגייה נוספת.
  • ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום עד כשבוע או בהקפאה עד חודש.

 

אפשרויות המילוי:

ריבת תותים או אוכמניות

קרם שוקולד - אגוזים

קרם שוקולד

בקיץ, או סתם כשמתחשק, עוגיות אלו נהדרות כעוגיות סנדביץ' גלידה.

 

המתכון באדיבות עינת מזור.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שזיפים

לזניה תרד עם גבינות

קיש עגבניות וגבינת עיזים

מאפי חטיפי זיתים

קינוחים ללא גלוטן של מיקי שמו

לחמניות ללא גלוטן

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.