מתכון מצולם להכנת מרינדה לדגים

 
עודכן 07:21 23/06/2011

יש לה ניחוחות אסייתים עשירים של ג'ינג'ר, שמן שומשום וסויה והיא נהדרת להשריית דגים, בשר ואפילו ירקות. מתכון מצולם שלב אחר שלב למרינדה מנצחת

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור וגילי דנון • עריכה: עידן צור

 

מרינדת טריאקי

מטבל חמוץ מתוק שמתאים במיוחד לדגים (סלמון, פלמידה או דניס) והולך נהדר גם עם בשרים וירקות.

 

מצרכים:

400 גרם סוכר

1/2 ליטר יין לבן

300 מ"ל סויה

2 כפות שמן שומשום

1 ג'ינג'ר פרוס גס

קורט צ'ילי

 

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת, מוסיפים את הסוכר ומעט צ'ילי, מערבבים קלות כל 1/2 דקה לערך, כדי למנוע שריפתו של הסוכר, עד ליצירתו של קרמל.
  • מוסיפים את היין הלבן לקרמל החם ואת חתיכות הג'ינג'ר ומערבבים. (במידה והקרמל התקשה/נדבק, מוסיפים את היין, ממתינים כדקה שתיים לערך עד שימס שוב ובוחשים).
  • מוסיפים לתערובת הקרמל המומס את הסויה ונותנים למרינדה להמשיך ולהתבשל עלאש בינונית/נמוכה במשך 20 דקות עד להצטמצמות חצי מכמות המרינדה.
  • מכבים את האש, מוסיפים למרינדה את שמן השומשום ונותנים למרינדה להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • משרים את הדג בתוך המרינדה למשך יממה או לילה שלם לספיגה מושלמת של הטעמים.

 

הערות:

  • ניתן לשמור את המרינדה בצנצנת במקרר עד חודשיים לאחר הבישול.
  • יש להשרות את הדג כשהמרינדה פושרת/בטמפרטורת החדר ולא כשעודנה חמה. 
  • מומלץ להשרות את הדג בתוך המרינדה למשך כיממה או לכל הפחות לילה שלם.

 

המתכונן באדיבות השף צחי עובדיה ושפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול של ניופאן גורמה.

 

מבצע חם בניופאן גורמה: סט 3 קערות ערבול KitchenAid ב-30% הנחה.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

עוגת נקטרינות

פוקצ'ה ביתית

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

בלינצ'ס עם 4 סוגי מילויים

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

פלפלים במילוי גבינות

שבלולי קינמון

לזניה גבינות ותרד 

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.