נשיקה ראשונה • ואשראן אפרסקים בנוסח מלבה

 
עודכן 19:01 22/06/2011

הגרסה הצרפתית לפבלובה - קינוח שכבות שכולו עונג צרוף עם נשיקות מרנג שנמסות בפה, גלידת וניל, אפרסקים מבושלים בסירופ, מחית פטל וקצפת שתזכיר לכם את האהבה הראשונה

 
 
 
 
 

דרגת קושי: קלה | משך הכנה נטו: שעה | משך הכנה ברוטו: 4 שעות | כשר חלבי.

 
קינוח של השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה לכבוד זמרת האופרה נלי מלבה
קינוח של השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה לכבוד זמרת האופרה נלי מלבה צילום : שירן כרמל
 

מצרכים:

חבילת גלידת וניל טובה (כמות שתספיק ל-6 כדורי גלידה)

 

למרנג:

5 חלבונים

340 גרם סוכר

2-3 טיפות לימון

 

אופן הכנה:

  • שמים את החלבונים במיקסר עם מיץ הלימון ומקציפים עד שהתערובת מתחילה לתפוח ולהלבין.
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף לבן ויציב.
  • באמצעות שף זילוף מזליפים נשיקות של מרנג בתבנית עם נייר אפייה ואופים אותן בתנור בחום של 80-100 מעלות כשעתיים-שלוש בהתאם לגודלן. על הנשיקות להיות יבשות ופריכות.
  • מפוררים את הנשיקות לפירורים גדולים יחסית ושומרים עד השימוש במיכל אטום.

 

לאפרסקים:

6 אפרסקים צהובים או לבנים בשלים ומתוקים

כוס סוכר

2 כוסות מים

גרגירים ממקל וניל אחד (או תמצית וניל)

 

אופן הכנה:

  • מניחים את הסוכר ואת המים בסיר עם הוניל ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את האפרסקים עם הקליפה ומבשלים כ-10 דקות. על האפרסקים להיות שקועים לחלוטין בסירופ.
  • מוציאים את האפרסקים ומצננים היטב.
  • מקלפים את האפרסקים, חוצים אותם ומסירים את החרצן. חותכים לפלחים גדולים.

 

לקולי פטל:

200 גרם מחית פטל קפואה או 250 גרם פטל אדום טרי

2-3 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

  • אם משתמשים במחית פרי קפואה, מפשירים אותה בעדינות ומוסיפים אליה את הסוכר.
  • בהתאם למתיקות הרוטב מוסיפים סוכר או מים.
  • שומרים בקירור עד ההרכבה של המנה.

 

לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

גרגירים ממקל וניל שלם

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל המרכיבים למיקסר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה אך לא שומנית.
  • שומרים במקרר.

 

הרכבת המנה:

  • מסדרים את המרכיבים בגביע - מניחים כף מקולי הפטל, שברי מרנג, כדור גלידה ומפזרים מעט פטל טרי.
  • מניחים שני פלחי אפרסק, כף קצפת וחוזרים על התהליך פעם נוספת.
  • מעטרים עם מעט שקדים פרוסים בקרמל ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות שף מאיר דנון מבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים ומתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי המקיים את תחרות "העוגה המושלמת לשבת" שבה תוכלו לזכות בקורס קונדיטוריה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת לימון בחושה

גלידת מנגו מהירה

עוגיות חמאה בשלל צורות

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.