מתכון לשטרודל תאנים ואגוזי לוז

 
אין כמו שטרודל חמים ומפנק לצד הקפה של הבוקר
אין כמו שטרודל חמים ומפנק לצד הקפה של הבוקר צילום: דני לרנר
 
עודכן 09:03 27/06/2011

מאפה מתוק ומתוחכם של עלי פילו שמתפצפצים בפה במילוי תאנים עם מגוון ניחוחות וטעמים עשירים

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 יחידות של דפי פילו

50 גרם חמאה (מומסת)

 

למלית:

300 גרם תאנים מיובשות ונקיות מעוקצים

1 כף תמצית וניל

1/2 1 כוסות יין לבן (רצוי שרדונה תבור)

1/2 - 1/4 כפית בהרט

120 גרם אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה, שבורים גס

200 גרם גבינת קוטג' 5%

1 ביצה שלמה טרופה

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס רוטב בלסמי מצומצם

 

לאפייה:

מעט חמאת מומסת

2 כפות סוכר

1 כף בהרט

 

אופן הכנת המלית:

  • חותכים את התאנים לרבעים ומבשלים אותם בסיר על להבה נמוכה יחד עם תמצית הווניל, יין לבן ובהרט למשך כרבע שעה או עד שהתאנים מתרככות וסופגות את היין. מצננים.
  • חותכים את רבעי התאנים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את האגוזים והבלסמי המצומצם ומערבבים קלות.
  • מוסיפים לקערה את הקוטג', הביצה והפלפל השחור ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

 

אופן הכנת השטרודל:

  • פורשים דף פילו על משטח עבודה יבש ומברישים בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף ומברישים שוב בחמאה. חוזרים על הפעולה עם הדף השלישי.
  • מפזרים את המלית לרוחב דפי הפילו ב-1/3 התחתון ומגלגלים ליצירת "רולדה".
  • מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה ומברישים מלמעלה בחמאה מומסת.
  • מערבבים בקערה את הבהרט והסוכר וזורים מעל.
  • אופים את השטרודל בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ-170 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  • מגישים את השטרודל מעט חמים בליווי תאנים ורוטב בלסמי מצומצם.

 

הערה: בעונה, אפשר להשתמש ב-400 גרם תאנים טריות במקום מיובשות ולוותר על שלב הבישול ביין. שוטפים את התאנים, מסירים עוקצים וחותכים לרבעים. מתבלים בתמצית וניל ובבהרט ומעבירים לקערה עם שאר המרכיבים.

 

המתכון באדיבות טרה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

עוגת לימון בחושה

טארט טופי ואגוזים

קאפקייקס מסקרפונה ושוקולד

בבקה שמרים וגבינה

בראוניז שוקולד

מוס שוקולד וקפה

עוגת גבינה ושוקולד חם

טארט טאטן בננות

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.