מתכון לפסטה עם פטריות וכרישה

 
הכרישה מוסיפה רכות וטעם בצלי והפטריות מעניקות עושר ומרקם
הכרישה מוסיפה רכות וטעם בצלי והפטריות מעניקות עושר ומרקם צילום: יח"צ
 
עודכן 18:59 27/06/2011

בלי שמנת או רוטב כבד - פטסה עם רצועות כרישה מטוגנות, פטריות שמוסיפות טעם עשיר ורוטב עדין על בסיס שמן זית ושום

 
 
 
 
 

מצרכים:

כרישה בגודל בינוני קצוצה דק

4 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות לקוביות או רצועות

10 פטריות שמפניון חתוכות לחצי

2 שיני שום טרי

צרור אורגנו טרי

צרור בזילקום טרי

עירית קצוצה דק

1 חבילה פסטה ריגטוני/מאצי ריגטוני (חצי ריגטוני) 

כוס מרק ירקות או עוף

חצי כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • בעזרת מחבת גדולה מחממים את שמן הזית עם השום הקצוץ ועלי האורגנו.
  • כאשר השום מתחיל ללהיות שקוף מוספים את הכרישה ומאדים קלות (כ-2 דקות).
  • מוספים את הפטריות ומאדים למשך 4-5 דקות.
  • מוסיפים את ציר המרק ומערבבים היטב. הציר והמשקעים במחבת יוצרים רוטב (ניתן להוסיף עוד ציר במידת הצורך).
  • בשלב זה מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות (מומלץ להוסיף קובית חמאה (20 גרם) ו/או פרמזן על מנת להסמיך את הרוטב ולהעשיר טעמים).
  • מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומפזרים תוך כדי ערבוב את עלי הבזיליקום והעירית הקצוצה.

 

המתכון באדיבות רשת המסעדות האיטלקית "ספגטים" המשלימה בימים אלה תהליך מיתוג מחדש שיכלול תפריט עם מנות מסורתיות מהמטבח האיטלקי ולוגו חדש ביחד עם הסלוגן THE EATALIAN'S

 

מחפשים עוד מתכונים לפסטה? נסו את אלה:

מתכון מצולם להכנת רוטב פסטו שמנת

ספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון מצולם להכנת רוטב פטריות

מדריך מצולם להכנת פסטה ביתית

פסטה ברוטב עגבניות עם נתחי עוף

מאפה פסטה עם גבינות

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.