מתכון לעוגת משמשים ושזיפים

 
כל החורף חיכינו להם - משמשים עסיסיים ומתוקים
כל החורף חיכינו להם - משמשים עסיסיים ומתוקים צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 15:17 02/07/2011

בצק חמאה נימוח בניחוח עדין של וניל וגרידת תפוז עם חצאי משמשים ושזיפים שמגירים את הנוזלים שלהם הישר לתוך העוגה

 
 
 
 
 

מצרכים:

175 גרם חמאה 

240 גרם סוכר (כוס + 2 כפות)

2 ביצים גדולות XL

240 גרם קמח רגיל (¾1 כוס)

1 כפית גדושה אבקת אפיה

140 גרם שמנת חמוצה (3/4 גביע)

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מחצי תפוז

כ- 700 גרם משמשים ושזיפים אדומים מנוקים מחרצנים וחתוכים לפלחים

ג'לי משמש או מירור/נפאז' ניטרלי לציפוי פירות (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
  • בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.
  • מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים, עד שמתקבלת עיסה מוקצפת וחלקה.
  • מוסיפים לסירוגין ובמהירות נמוכה את הקמח, אבקת האפייה, השמנת חמוצה, הוניל וגרידת התפוז, עד שהכל נבלע והעיסה אחידה.
  • משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית תואמת. שמים בפנים את התערובת ומיישרים.
  • מסדרים את חתיכות המשמש והשזיף שורה שורה ומאוד צפוף.
  • מפזרים מעט סוכר על כל הפירות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות.
  • בודקים שהעוגה יציבה במרכז באמצעות קיסם (כדאי לשים לב שנועצים את הקיסם בין הפירות הם עלולים להוציא נוזלים, ואז אין להתבלבל מכך).
  • לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הג'לי או את המירור/נפאז' לפי הוראות היצרן ומברישים איתו את העוגה בנדיבות.

 

המתכון באדיבות קונדיטוריית Piece of Cake - יהודה הימית 17 יפו.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת גזר מטריפה

עוגת לימון בחושה

גלידת מנגו מהירה

עוגיות חמאה בשלל צורות

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.