מגלים את אמריקה • ספיישל מתכונים ליום העצמאות של ארה"ב

 
עודכן 08:13 03/07/2011

4 ביולי הוא התירוץ האולטימטיבי להוציא את סיר הטיגון ולפנק את עצמכם באוכל הכי אמריקאי וממכר שיש. הכינו את המטבלים והבירה וצפו בשף דיויד לוי ממסעדת אוונגרד כשהוא מכין לכם כנפיים בציפוי פריך, צ'יזבורגר בלחמניה וירקות שיכורים עטופים בבלילת בירה

 
 
 
 
 

צילום: אבי חלפון וקובי מאיר • עריכה: אבי חלפון

עוטפים בקרונפלקס ומטגנים סמוך להגשה
עוטפים בקרונפלקס ומטגנים סמוך להגשה צילום: רחלי קרוט

כנפיים בציפוי פריך 

משתמשים בקורנפלקס שנותן אקסטרה פריכות וצבע זהוב במיוחד. ניתן להשתמש בשיטה הזו גם בשניצלים או בחלקי עוף אחרים.

 

מצרכים:

1 ק"ג כנפיים חצויות

1 גזר

1 בצל

1/2 צרור פטרוזיליה

1 כוס בלילת בירה (מתכון בהמשך)

400 גרם קורנפלקס לציפוי

שמן לטיגון

3 ליטר מים לבישול

1 כפית צ'ילי גרוס

1 כף אבקת שום

1 כוס קמח

רוטב צ'ילי מתוק להגשה

מלח ופלפל

 

מצרכים לבלילת בירה: 

100 מ"ל חלב

100 מ"ל בירה לבנה

100 גרם קמח

מלח

פלפל לבן

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את המים עם הירקות (גזר, בצל, פטרוזיליה) מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. לאחר 10 דקות של רתיחה מוסיפים את הכנפיים ומבשלים חצי בישול (כ-6 דקות). מוציאים את הכנפיים מהסיר ומקררים.
  • מחממים סיר עמוק עם שמן שמגיע עד חציו של הסיר.
  • במקביל מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים מעט מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס ואבקת שוםמוסיפים את הכנפיים ועוטפים אותם היטב הקמח המתובל.
  • שופכים את בלילת הבירה לקערת הכנפיים ומערבבים היטב עד שהכנפיים מכוסות.
  • טובלים בקורנפלקס המרוסק ומשם לסיר הטיגון לכ-6 דקות.
  • מניחים על נייר סופג ומגישים עם צ'ילי מתוק או רטבים אהובים אחרים.

 

 
אוכלים מהר לפני שיגמר
אוכלים מהר לפני שיגמר צילום : רחלי קרוט
 
השתמשו בבשר איכותי, זה ישתלם לכם
השתמשו בבשר איכותי, זה ישתלם לכם צילום: רחלי קרוט

ציז'בורגר Special

במקום להוסיף את הגבינה למעלה, מכניסים אותה לתוך התערובת והופכים את ההמבורגר הרגיל למנה עסיסית ומלאה בטעם מיוחד • הקפידו להשתמש בבשר עם שומן בתוכו כדי שלא יתייבש במהלך הצליה.

 

מצרכים:

2 ק"ג בשר פלדה טחון גס

100 גרם פטרוזיליה קצוצה דק

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1 כף מלח גס

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת גס

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה וצפופה.
  • מחלקים לכדורים של 200 גרם ומשטחים להמבורגר.
  • מכניסים למקרר למנוחה למספר שעות עד לצלייה.
  • צולים במחבת פסים חמה במשך 3 דקות מכל צד ומגישים על לחמניית המבורגר עם חסה, עגבנייה, בצל והרבה קטשופ.

 

 
חבל שאי אפשר להריח דרך התמונה
חבל שאי אפשר להריח דרך התמונה צילום : רחלי קרוט
 
הכי אמריקאי שיש. שף דיויד לוי
הכי אמריקאי שיש. שף דיויד לוי צילום: רחלי קרוט

ירקות שיכורים בבלילת בירה

ניתן להכין את אותו המתכון עם טבעות בצל בלבד ולטגן אותן ביחד בתוך מסננת כדי שידבקו אחת לשנייה • חשוב לטגן את הירקות ממש לפני ההגשה כדי שישארו פריכים וזהובים.

 

מצרכים:

12 פטריות בינוניות

1 בצל פרוס דק לטבעות

1 גזר בינוני חתוך לאצבעות

1 קישוא בינוני חתוך לאצבעות

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

2 ליטר שמן

1.5 כוסות בלילת בירה (מתכון מעל)

2 כפות שומשום קלוי

3 כפות קמח לקימוח

1 כף מלח

פלפל גרוס

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר.
  • במקביל בקערה עמוקה מקמחים את כל הירקות ומוסיפים מלח, פלפל גרוס ושומשום.
  • מוסיפים את בלילת הבירה ומערבבים היטב עד שכל הירקות מצופים היטב.
  • לאחר שהשמן חם מתחילים לטגן בסיר את הירקות (לא את כל הכמות על מנת שהשמן לא יתקרר).
  • מטגנים כ-3 דקות עד שמזהיב ומעבירים למסננת.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
  • כדאי להגיש עם מבחר רטבים: חרדל דבש, צ'ילי, ברביקיו, קטשופ או חרדל.

 

 
השתמשו בירקות שאתם אוהבים והקפידו לטגן כמות קטנה בכל פעם
השתמשו בירקות שאתם אוהבים והקפידו לטגן כמות קטנה בכל פעם צילום : רחלי קרוט
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.