מתכון לחמשוקה - חומוס עם שקשוקה

 
הכינו את הפיתה - חומוס עם שקשוקה וטחינה
הכינו את הפיתה - חומוס עם שקשוקה וטחינה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 06:57 05/07/2011

איך לא חשבו על זה קודם. שתי המנות הפופולריות נפגשות בצלחת אחת - חומוס ביתי עם שקשוקה פיקנטית

 
 
 
 
 

מצרכים לרוטב שקשוקה:

10 עגבניות אדומות ובשלות

2 בצלים גדולים

1-2 פלפלים ירוקים (גמבה)

1/4 כוס שמן זית

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כפית בהרת

כפית מלח

3 כפות רסק עגבניות

כף וחצי שום כתוש

 

אופן הכנה:

  • חותכים את העגבניות, הבצלים והפלפלים לקוביות גדולות.
  • בסיר גדול עם שוליים גבוהים או במחבת גדולה מחממים את השמן, מטגנים את הבצל והגמבות על אש גבוהה, עד להזהבה.
  • מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומבשלים עד לריכוך כ-20 דקות.
  • מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים, מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות.
  • לעגבניות יש חמיצות מסויימת ולכן ניתן להוסיף מעט סוכר לפי הטעם על מנת  לנטרל את החמיצות. במידה ורוצים את השקשוקה חריפה מאד יש להוסיף פלפלים חריפים וקצוצים לפי הטעם האישי.
  • שוברים בין 5-6 ביצים טריות לתוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה. מכסים את הסיר ומבשלים בין 5-6 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה.
  • מניחים בצלחת עמוקה כמה כפות של חומוס ביתי ובאמצע מניחים ביצה ורוטב עגבניות.
  • מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה, טחינה ושמן זית ומגישים.

 

המתכון באדיבות בועז תנעמי, שף ובעלים של רשת "תנעמי חומוס בר". רחוב זיסמן שלום 8, ר"ג. טל: 03-5757060

 

מחפשים עוד מתכוני חומוס? נסו את אלה:

תבשיל גרגירי חומוס עם רוטב עגבניות

קציצות בשר וחומוס של אהרוני

מרק גונדי עם קציצות עוף וחומוס

חומוס מסבחה במינימום עבודה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.