מתכון לקראנץ' ריקוטה

 
משהו מתוק לפתוח איתו את הבוקר
משהו מתוק לפתוח איתו את הבוקר צילום: יח"צ
 
עודכן 06:52 04/07/2011

בצק בריוש עשיר בחמאה במילוי תערובת מתוקה של גבינת ריקוטה בניחוח וניל וגרידת לימון

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק בריוש:

2.5 כוסות קמח

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/3 כף שמרים

3 ביצים

200 גרם חמאה קרה מאוד

6 כפות חלב

כף תמצית וניל

גרידת לימון מחצי לימון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד בקערה.
  • מוסיפים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • מוסיפים חמאה בהדרגה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ועוטפים בניילון נצמד ללילה במקרר.

 

מלית ריקוטה:

400 גרם גבינת ריקוטה

1/4 גביע שמנת חמוצה

1/2 כוס אינסטנט פודינג

1/3 כוס סוכר

1/2 גביע גבינה 9%

גרידת לימון

כף וניל

 

אופן הכנה:

  • מפוררים את הריקוטה בקערת המיקסר ומוסיפים את הסוכר.
  • מקציפים מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • מוסיפים גבינה, שמנת, גרידת לימון ווניל ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הפודינג ומערבבים.

 

הכנת העוגה:

  • מרדדים את הבצק לעלה דק, מורחים ממלית הגבינה ומגלגלים לרולדה.
  • מתפיחים כשעה ואופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור אורן בקר מרשת הבליקר בייקרי, מתוך אתר Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת משמשים ושזיפים

עוגת גזר מטריפה

עוגת לימון בחושה

גלידת מנגו מהירה

עוגיות חמאה בשלל צורות

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.