חוגגים עצמאות במטבח האמריקאי

 
התגלמות האמריקאיות • המבורגר עסיסי עם שלל רטבים לצד צ'יפס
התגלמות האמריקאיות • המבורגר עסיסי עם שלל רטבים לצד צ'יפס צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 07:44 04/07/2011

חגיגות ה-4 ביולי שמתרחשות בארה"ב הן סיבה מצויינת להתפנק על מאכלים בניחוח אמריקה. המבורגר עסיסי, חלת בצל שאי אפשר להפסיק לאכול, כנפיים בציפוי פריך ועוגיות שוקולד צ'יפס ממכרות

 
 
 
 
 

המבורגר עסיסי

הסוד לטעמו המשובח של המבורגר הוא שימוש בבשר טרי ואיכותי.

 

מצרכים:

1.200 ק"ג בשר בקר טרי
פלפל שחור גרוס
2-3 בצלים גדולים
½ כוס שמן לטיגון
½ כפית מלח
כוס מי סודה

ואפשר גם:

2 כפות קוניאק
3 כפות רוטב ברביקיו
שום כתוש

 

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת עם שמן, קוצצים את הבצל גס ומטגנים. מניחים את הבצל על מסננת כדי שהשמן יטפטף ומצננים.
  • חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר עם "החורים הגדולים" פעם אחת בלבד.
  • טוחנים את הבצל והפלפל השחור ביחד עם הבשר פעם נוספת, מוסיפים מלח ומי סודה ומערבבים.
  • מניחים את הבשר במקרר, בכלי מכוסה, למשך כשעתיים לפחות (במידה ורוצים להוסיף עוד מרכיבים לבשר, כמו רוטב ברביקיו, יש להוסיפם יחד עם  מי הסודה, ולפני צינון הבשר).
  • יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים בעזרת היד. לצורך הכנת הקציצות ניתן להשתמש גם בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים בעזרתה פנקייק או ביצי עין.
  • מסדרים את הקציצות על נייר אפיה ונותנים להן לנוח במקרר.
  • צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, מגישים בלחמניה על מצע של סלט ירוק.

 

המתכון באדיבות השף צחי בוקששתר לרשת מסעדות בלאק.

 

 
נשארו לכם כנפיים? טגנו אותם ולקקו את האצבעות
נשארו לכם כנפיים? טגנו אותם ולקקו את האצבעות צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

כנפיים מצופות בסגנון אמריקאי

קלות ומהירות להכנה והולכות נהדר עם שלל רטבים על פי הטעם

 

מצרכים: (ל- 4 סועדים)

12 כנפי עוף חצויות  

 

למרינדה:

1/2 כוס רוטב צ'ילי פיקנטי/מתוק

3 כפות שמן קנולה

1 כף דבש

 

לציפוי:

קמח לבן

3 ביצים

פירורי לחם זהובים

 

אופן הכנה:

  • חושפים את עצם הכנף, בעזרת סכין פירוק חדה ומחליקים את הסכין לאורך העצם. חוזרים על הפעולה מצדה השני של העצם.
  • מבצעים שני חתכי רוחב לא עמוקים בבשר החשוף, ובעזרת הצד הקהה של הלהב משטחים בעדינות את הבשר (התוצאה היא נתח שטוח יחסית, שבמרכזו ניצבת העצם, מזכיר קצת פטרייה הפוכה).
  • מערבבים את חומרי המרינדה יחד ומשרים את הכנפיים במשך כ- 6 שעות לפחות.
  • מסדרים את חומרי הציפוי בשלוש צלחות גדולות ועמוקות ואת הביצים מדללים במעט מים.
  • טובלים את הכנפיים בחומרי הציפור בדומה להכנת שניצל: קמח, ביצים ופירורי לחם.
    מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק עד להשחמה, ומגישים עם רוטב על פי הטעם.

  

 
סלט קייצי, צבעוני ורענן ב-5 דקות הכנה
סלט קייצי, צבעוני ורענן ב-5 דקות הכנה צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

סלט קולסלאו

תערובת הכרוב והמיונז שמשתלבת נהדר בתוך פיתה, לצד הבשר או סתם כך.

 

מצרכים: (ל-6 סועדים)

ראש כרוב ירוק

8 גזרים גדולים

בצל בינוני

4 כפות מיונז משובח

2 כפות חומץ בן יין לבן

מיץ מחצי לימון

1 כף סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הכרוב לרצועות דקות, מעבירים לקערה, מוסיפים מעט מלח ומחכים כחצי שעה.
  • מגררים גזר בעזרת פומפייה (בשניים הגדולות) ובצל (בשיניים הדקות ביותר) ומוסיפים לקערת הכרוב.
  • מוסיפים לתערובת הירקות מיונז, חומץ, מיץ לימון, סוכר ותבלינים, טועמים ומתקנים תיבול על פי הטעם.
  • משאירים את הסלט במקרר למשך כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

המתכונים באדיבות שף אלדד גולן למסעדת "בליס" בר בשר ומוסיקה.

 

 
 
טבעות בצל עטופות בבלילה פריכה
טבעות בצל עטופות בבלילה פריכה צילום: דן פרץ

לביבות חלת בצל

בעלות ניחוח מופלא וקרנצ'יות שאין שניה לה, לא תרצו להפסיק לנשנש.

 

מצרכים: 

2 בצלים גדולים

2 כפות קמח
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון

 

לבצק בירה:
1 כפית מלח
200 מ"ל חלב (3/4 כוס)
2 ביצים
¼ כפית פפריקה
200 מ"ל בירה בהירה (3/4 כוס)
200 גרם קמח לבן מנופה
½ כפית פלפל לבן


אופן הכנה:

  • מערבבים את הנוזלים להכנת בצק בירה יחדיו, מוסיפים את התבלינים ומאחדים עם הקמח לבלילה חלקה ללא גושים.
  • פורסים את הבצלים לרצועות דקות, מערבבים את הרצועות עם הקמח, מוסיפים את המלח והפלפל ומוודאים כי הבצל מאובק היטב בקמח מכל צדדיו.
  • טובלים את רצועות הבצל בבצק הבירה, מערבבים ומניחים להם לעמוד במשך כ-10 דקות.
  • מחממים שמן במחבת כאשר כמות השמן צריכה להיות כ-1 ס"מ מבסיס המחבת.
  • יוצרים מהרצועות לביבות ומטגנים בשמן החם, כל צד במשך כ-3 דקות.
  • מוציאים את הלביבות מהשמן, מניחים על נייר סופג ומגישים.

 

המתכון באדיבות שף דיוויד לוי ממסעדת אוונגרד.

 

 
שעה אחרי שהם יצאו מהתנור כבר לא ישאר מהם פירור
שעה אחרי שהם יצאו מהתנור כבר לא ישאר מהם פירור צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

עוגיות שוקולד צ'יפס

פריכות, מתוקות ומעוטרות בכפתורי שוקולד

 

מצרכים:

2 ו- 1/2 כוסות קמח תופח

2 ביצים

200 גרם חמאה/מרגרינה

שקית סוכר וניל או כפית תמצית רום

2 עד 3 כוסות שוקולד צ'יפס מעורב לבן ומריר

1 כוס סוכר לבן

2 כפות ליקר/ יין מתוק/ברנדי (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • לשים את כל המצרכים לתערובת אחידה. יש להתחיל את ערבוב החומרים עם 2 כוסות קמח ולהוסיף את יתרת הקמח תוך כדי לישה (הבצק צריך להיות נוח וקל להכנת הכדורים, לא דביק מדי אבל גם לא קשה מידי).
  • יוצרים מהבצק עיגולים ומשטיחים אותם מעט בעזרת היד.
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
  • מניחים את העוגיות במרווחים גדולים זו מזו.
  • אופים בתנור במשך כ-20 עד 30 דקות עד להזהבה.

 

הערות:

  • במקום לאפות את העוגיות על מגש ניתן לאפות אותם בתוך תבניות מאפינס. מכינים כדור בגודל אגוז וממלאים את החורים בתבנית המאפינס.
  • ניתן להמיר את הקמח בקמח רגיל ושקית אבקת אפיה או להמיר 1/2 כוס מהקמח ב- 1/2 כוס קוקוס,אגוזים או שקדים. 
  • במקום שוקולד צ'יפס ניתן לשבור סוגי שוקולד שונים בשלל טעמים וצבעים לחתיכות קטנות ולערבבם עם שאר המצרכים.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה >>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

עוגת גבינה ועוגיות קרמל

תבשיל חומוס ועגבניות

מלבי פרווה

עוגת נקטרינות

פוקצ'ה ביתית

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

בלינצ'ס עם 4 סוגי מילויים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.