מתכון לטארט שזיפים עם קרם שקדים

 
צבע סגלגל משגע וטעם נהדר שהולך מצוין עם גלידת וניל
צבע סגלגל משגע וטעם נהדר שהולך מצוין עם גלידת וניל צילום: שירן כרמל
 
עודכן 14:56 06/07/2011

טארט קייצי שמשלב את חמצמצות השזיפים הבשלים עם קרם שקדים מתקתק וכדור גלידת וניל

 
 
 
 
 

דרגת קושי: בינונית | הכנה נטו: 40 דקות | הכנה ברוטו: 5 שעות | כשר חלבי

 

טארט שזיפים הוא אחד המאפים האהובים עלי בקיץ, חמצמצות השזיפים הבשלים והמתיקות של קרם השקדים מעניקות לטארט אופי ייחודי, אני אוהב להקצין את הניגודיות ולהגיש את הטארט מחומם עם כדור גלידת וניל איכותית.

 

ניתן כמובן להשתמש בשזיפים מזנים שונים. בחרתי להביא כאן מתכון בסיסי הניתן להכין גם עם פירות קיץ אחרים: משמשים, אפרסקים, נקטרינות דובדבנים ומחוץ לעונה אפשר להשתמש באגסים.

 
מהר מהר לפני שיגמר
מהר מהר לפני שיגמר צילום: שירן כרמל

מצרכים לבצק:

210 גרם קמח

85 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

גרגירים מחצי מקל וניל

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

25 גרם אבקת שקדים

4 גרם מלח

 

אופן הכנה: 

  • מכניסים את החמאה לקערת המיקסר ובאמצעות וו הגיטרה מעבדים אותה היטב למרקם חלק, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים את אבקת השקדים גרגירי הוניל ואת הביצה ולבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים מספר שניות בלבד עד לחיבור החומרים בלבד, בשלב זה הבצק אמור להיות גושים גושים.
  • מוציאים את הבצק מן הקערה ומאחדים אותו לכדור ביד (ללא לישה). משטחים אותו לעובי כס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה לפחות לשעתיים.
  • מכינים תבנית אפייה שטוחה ועליה נייר אפייה.
  • לאחר המנוחה במקרר מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מניחים במרכז התבנית רינג טארט בקוטר 22 ס"מ או מסגרת ריבועית בצלע של 22 ס"מ. ומניחים את הבצק המרודד בתוכו.
  • מקפידים להניח היטב את הבצק ברינג. כדי לעשות זאת מרימים מעט את שולי הבצק ודוחפים לפינה שבין הרינג לתבנית. משאירים את שולי הבצק ליפול אל מעבר לשולי הרינג ומחוררים את הבצק באמצעות מזלג. מכניסים למקרר לכשעה.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את התחתית כ-10 דקות, מוציאים מן התנור ובאמצעות סכין חדה מורידים את עודפי הבצק שהשתפלו אל מחוץ לרינג. מחזירים לאפייה כ-5 דקות נוספות ומוציאים מן התנור.

 

לקרם השקדים:

1 ביצה

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

60 גרם סוכר

60 גרם אבקת שקדים

 

אופן הכנה:

  • במיקסר מעבדים את החמאה, מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ולבסוף את אבקת השקדים ומעבדים לתערובת הומוגנית.

 

לבלילת השמנת:

100 מ"ל שמנת

2 חלמונים

50 גרם סוכר

 

אופן הכנה: 

  • טורפים היטב את כל החומרים. שומרים בקירור עד השימוש.

 

לשזיפים:

1 ק"ג שזיפים בשלים חצויים ללא חרצנים

 

הרכבת הטארט:

  • מורחים בתחתית הבצק האפוי למחצה את קרם השקדים.
  • מסדרים על הקרם את השזיפים, פונים מעלה או מטה לפי טעמכם.
  • מפזרים את בלילת השמנת על הטארט עד גובה שולי הבצק ומחזירים לתנור למשך 30-40 דקות.
  • ניתן להגיש את העוגה פושרת או קרה לצד כדור גלידת וניל.

 

המתכון באדיבות שף מאיר דנון מבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים ומתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי המקיים את תחרות "העוגה המושלמת לשבת" שבה תוכלו לזכות בקורס קונדיטוריה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

קראנץ' ריקוטה

עוגת משמשים ושזיפים

עוגת גזר מטריפה

עוגת לימון בחושה

גלידת מנגו מהירה

עוגיות חמאה בשלל צורות

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.