מתכון לשוקי עוף עם תפוחי אדמה בתנור

 
דפוקים דפוקים אבל כל כך טעימים
דפוקים דפוקים אבל כל כך טעימים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 06:52 07/07/2011

ארוחה חגיגית שהתרחשה אצל חיהל'ה הביאה אותה לשדרג את מנת העוף המוכרת ולתבל את השוקיים ברוטב מתקתק. וגם: דרך מהירה להכנת תפוחי אדמה פריכים וזהובים מבחוץ אבל כל כך רכים מבפנים

 
 
 
 
 

לא משנה איזה סגנון ארוחה חגיגית אני מכינה, תמיד בתפריט יופיעו גם חלקי עוף ותפוחי אדמה. אין פעם שאני חוזרת על אותו המתכון, תמיד עומדת מול המוצרים ובאותו הרגע מחליטה כיצד אכין. תיבול עוף שונה, אופן הכנת תפוחי אדמה שמשתנה מפעם לפעם - קטנים, גדולים, עיגולים, רבעים, פרוסות, מבושלים מעט לפני וגם כאלה שלא.

 

הפעם החלטתי להשתמש רק בשוקיים. הוצאתי מהמקרר חומרים שירכיבו לי את הרוטב וערכתי לי אותם, אחד המרכיבים שמשך את עיניי הפעם היה משקה תמרינדי מרוכז בו אני אוהבת להשתמש כדי לתבל (אם אין לכם בנמצא תוכלו להשתמש במשקה רימונים מרוכז, אך התמרינדי פחות מתוק).

 

הבטתי על תפוחי האדמה הקטנטנים והחלטתי הפעם למעוך אותם בפטיש שניצל כדי שזמן הכנתם יהא מהיר מאוד. בכל זאת, הייתי צריכה עוד לאפות מאפים ובשר לארוחה. תפוחי האדמה נחטפו מיד, הפולקעס גרפו מחמאות והיה חמים וטעים (עם המזגן).

 
משתזפים בתנור
משתזפים בתנור צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

8 שוקיים טריות ומנוקות

4 שיני שום כתושות

1/4 כוס משקה תמרינדי מרוכז

כף דבש

גבעול רוזמרין

כפית פלפל שחור גרוס

כפית חרדל דיג'ון גרגרים

מלח גרוס גס

כף אבקת מרק בצל אורגני (ללא חומרים משמרים)

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על השוקיים.
  • מעסים היטב את השוקיים ומניחים בתבנית מתאימה מרופדת בנייר אפייה. מעבירים ללילה למקרר.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • כשעתיים לפני מועד הארוחה מוציאים את התבנית, מפזרים מסביב ומעט מעל מלח גס.
  • מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה.
  • מסירים את הנייר וממשיכים באפייה עד השחמת השוקיים, כ-20-30 דקות.

 

תפוחי אדמה מעוכים

מינימום עבודה ויש לכם תוספת מנצחת.

 

מצרכים:

סלסילת תפוחי אדמה מיני

8 שיני שום חצויות עם הקליפה

2 כפות מלח גס

כף שטוחה פפריקה 

גבעול רוזמרין

3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם עם הצד המתכתי של פטיש שניצלים.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מפזרים מעל את שאר המצרכים ולבסוף מטפטפים משמן הזית.
  • אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה, עד שהתפוחים זהובים ורכים.
 
ארוחה מושלמת במינימום מאמץ
ארוחה מושלמת במינימום מאמץ צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.