מכינים עם הילדים • פרנץ' טוסט

 
פירות טריים, קצפת או גלידה איכותית. שחקו עם התוספות
פירות טריים, קצפת או גלידה איכותית. שחקו עם התוספות צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 09:17 10/07/2011

לחם מטוגן הוא אחד מזכרונות הילדות המתוקים ביותר. עכשיו, כשהחופש הגדול בעיצומו, כדאי לשתף את הילדים בהכנה ולקרוץ ממנו צורות שיהפכו את הארוחה לחוויה מהנה. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

כמה געגועים אנו חווים במהלך חיינו הבוגרים לבית ילדותינו, לאותו אוכל פשוט וטעים כל כך של אמא, שבדיעבד מצטייר כהכי טעים בעולם. רבים ממתכוניי מושפעים מהעבר וגם היום אני בוחרת להביא מתכון ישן נושן שמאחוריו סיפור.

 

בכל מוצאי שבת או ראשון לפנות ערב, אמי היתה לוקחת את שאריות חלת השבת, פורסת אותה, חותכת את החלק הקשה שמסביב כך שנותר החלק הרך בלבד. לאחר החיתוך, היתה אמי טובלת את החלה בחלב ובביצה ומטגנת במעט שמן. בשבילנו הילדים, היתה ארוחה זו בבחינת חגיגה ענקית, היינו מתפנקים וזוללים את הלחם המטוגן האהוב והמתוק שהכינה אמא עם מעט סוכר מעל. השנים חלפו, גדלנו וכיום אני יודעת שאותה ארוחה מפנקת של לחם מטוגן נקראת פרנץ' טוסט. להבדיל משאר העולם הצרפתים מכנים את המנה בשם "הלחם האבוד" וזאת כיון שהם מכינים אותו מבאגט שמתייבש.

 

בימים אלה, ימי חופשת הקיץ בהם נפגשים הילדים עם חבריהם ומחפשים משהו טעים ומתוק לאכול, נחמד וקל להכין עימם צלחת חגיגית, ססגונית ומושכת של פרנץ' טוסט בשלל צורות ועם שלל פירות העונה. אציין כי אינני מוסיפה לבלילת היסוד את הסוכר שכן הוא עשוי להשרף במהלך הטיגון ועדיף להוסיף אותו לאחר הטיגון ועם ההגשה מעל ומסביב למנה כיד הדמיון ועל פי הטעם.

 

מצרכים:

פרוסות חלה מיום האתמול

קערית עם חלב (בהתאם לספיגת החלה)

קערית עם ביצה טרופה (להוסיף לפי הצורך)

שמן קנולה לטיגון

קורצנים בצורות שונות

לקישוט :סוכר חום , גלידה, פירות העונה, אגוזים קצוצים, סירופ מייפל/שוקולד, קצפת

 

אופן הכנה:

  • לוקחים את הקורצנים וצרים את פרוסות החלה בצורות שונות.
  • מכינים שתי קעריות האחת עם חלב והשניה עםביצה ומחבת בריאות שיוצקים לתוכה מעט שמן.

 

 
תנו לילדים לעזור לכם לקרוץ את הפרנץ' טוסט בשלל צורות
תנו לילדים לעזור לכם לקרוץ את הפרנץ' טוסט בשלל צורות צילום : חיה אילונה דר
 
  • טובלים קלות את פרוסות החלה החתוכות בצלוחית החלב, מנערים מעט וטובלים שוב בקערת הביצה.
 
טובלים תחילה בחלב ולאחר מכן בביצה
טובלים תחילה בחלב ולאחר מכן בביצה צילום : חיה אילונה דר
 
  • מטגנים את פרוסות החלה עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מכינים צלחות הגשה נאות, מסדרים את החתיכות המטוגנות, זורים מעט סוכר מעל ומקשטים

    בעזרת פירות, סירופ, גלידה וכדומה ומגישים כשהפרנץ' טוסט חם.

 

 
קשטו את הפרנץ' טוסט שלכם כיד הדימיון
קשטו את הפרנץ' טוסט שלכם כיד הדימיון צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.