מתכון לטארט שוקולד

 
אם מתחשק לכם קינוח שוקולדי במיוחד זאת המנה שלכם
אם מתחשק לכם קינוח שוקולדי במיוחד זאת המנה שלכם צילום: יסמין ואריה
 
עודכן 09:21 08/07/2011

רוצים להתפנק בסופ"ש על עוגה שוקולדית, מרשימה וטעימה בטירוף? טארט מבצק פריך, עשיר בשוקולד ועיטורי פירות

 
 
 
 
 

5 תבניות אישיות בקוטר 12 ס"מ/תבנית טארט עגולה בקוטר 26 ס"מ.

 

מצרכים:

1 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים מופשר (900 גרם)

300 גרם שוקולד מריר משובח

1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

25 גרם חמאה

1 חלמון

 

לקישוט:

פירות טריים, חתוכים לפלחים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס.
  • פורשים את הבצק על משטח עבודה, ובעזרת צלחת בקוטר 14 ס"מ קורצים 5 עיגולים.
  • מרפדים כל תבנית אישית בעיגול בצק, מניחים מעל הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום ומפזרים מעל קטניות יבשות שתשמשנה כמשקולת.
  • אופים בתנור במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום והקטניות ומצננים.

 

להכנת המלית:

  • שוברים את השוקולד לקוביות, מניחים בכלי מתאים למיקרוגל את השמנת והשוקולד וממיסים במיקרוגל במשך כ-2 דקות. מוסיפים לתערובת השוקולד את החמאה וממשיכים לערבב עד שהיא נמסה לגמרי.
  • מוסיפים את החלמון לתערובת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד.
  • יוצקים את מלית השוקולד לתבניות, מעל הבצק האפוי ומכניסים למקרר למשך כ- 3 שעות.
  • מקשטים את הטארטים בפלחי פירות טריים ומגישים.

 

טיפ:

כדי להפתיע את הילדים ולהגיש להם טארט שוקולד חמים וטעים, מחממים את הטארטים, ללא הפירות, כ-20 שניות במיקרוגל ומגישים.

 

המתכון באדיבות חברת מעדנות.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

שבלולי מייפל

עוגיות קינמון

שטרודל תאנים ואגוזי לוז

עוגת לימון בחושה

טארט טופי ואגוזים

קאפקייקס מסקרפונה ושוקולד

בבקה שמרים וגבינה

בראוניז שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.