מתכון לבורקס במילוי פטריות

 
בורקס במילוי פטריות ובצל מטוגן
בורקס במילוי פטריות ובצל מטוגן צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:59 08/07/2011

בורקס מבצק עלים במילוי גבינה עם פטריות ובצל מטוגן. וגם: איך להכין ביצים חומות בשעה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה

50 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

1 בצל קצוץ

2 שני שום קצוצות

1 סלסלת פטריות פורטבלו קטנות, מוצקות

150 גרם גבינה קשה

מלח ופלפל

 

אופן הכנת הבורקס:

  • קוצצים את הפטריות.
  • מטגנים בחמאה ושמן את המרווה, שום ובצל. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים עוד 3 דקות.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה ומקררים.
  • מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים ממנו עיגולים של 10 ס"מ.
  • שמים עיגול בצק במכשיר הרביולי, במרכז כל עיגול שמים כף מילוי, סוגרים את המכשיר ומהדקים יפה.
  • מניחים בתבנית אפיה.
  • מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס.
  • אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה.

 

מצרכים לביצי השיש:

12 ביצים קשות

חצי כוס סויה

חצי כוס מירין

2 כוסות מים

2 שקיות תה

3 כפות סוכר חום

מלח ופלפל

3 כוכבי אניס

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס

 

מצרכים לעיטור:

ג'ינג'ר כבוש

תלתלי בצל ירוק

 

אופן הכנה:

  • סודקים את הביצים (הקשות) בלי להסיר מהם את הקליפה.
  • שמים את שאר החומרים בסיר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הביצים הסדוקות ומבשלים מכוסה בחום נמוך שעה. מקררים.
  • קולפים את הביצים וחוצים לאורכן.
  • מסדרים יפה על צלחת הגשה. במרכז שמים ג'ינג'ר כבוש ובצל ירוק.

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים מעולים? נסו את אלה:

מתכון למאפה עם רוטב עגבניות וביצה

מתכון לפיצה ביתית

מתכון לקיש פלפלים קלויים וגבינות

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

מתכון ללחמניות חמאה ושום

מתכון ללחמניות חלב בצ'יק

מתכון ללחמניות ממולאות

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.