מתכון לקציצות דג בציפוי שומשום

 
קציצות דג פורל
קציצות דג פורל צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 20:00 08/07/2011

קציצות עסיסיות מפילה דג פורל בציפוי של שומשום וקצח. מוגש לצד רוטב עגבניות פיקנטי

 
 
 
 
 

מצרכים:

600 גרם פילה פורל

1 בצל קלוף

חצי מיכל שמנת מתוקה

3 ביצים

1 כף קליפת לימון מגורדת

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות קמח

חצי כוס עירית קצוצה

שומשום וקצח

 

אופן הכנה:

  • טורפים את הביצים במטרפה.
  • שמים במעבד מזון את הדגים, בצל, שמנת, מלח ופלפל. מרסקים לתערובת חלקה לגמרי.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים. מוסיפים את הקמח והעירית ומקררים.
  • מחממים מעט חמאה במחבת טלפון רחבה.
  • יוצרים קציצות קטנות, מצפים בשומשום ומטגנים בחמאה החמה כשתי דקות מכל צד.
  • מסדרים על צלחות עם פלח לימון.

 

מצרכים לרוטב:

6 עגבניות אדומות ובשלות מאד

3 כפות שמן זית

כפית סוכר

מלח ופלפל

2 שיני שום קלופות

מעט שבבי צ'ילי

רבע כוס כוסברה

 

אופן הכנה:

  • מרסקים את המצרכים במעבד מזון עד שנוצר רוטב אחיד.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

קציצות דגים ברוטב עגבניות

כשחריימה פוגש קארי

פילה סלמון עם סלסת עגבניות

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.