מתכון לפסטה ברוטב שמנת ועגבניות

 
רק להוסיף סלט קטן בצד ולהתענג על הטעמים
רק להוסיף סלט קטן בצד ולהתענג על הטעמים צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 07:08 11/07/2011

פסטה רחבה ברוטב שמנת עם עגבניות מיובשות, ארטישוק ושום שמוסיף ניחוח מדהים

 
 
 
 
 

מצרכים לרוטב:

15 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

כף מיץ לימון

15 מ"ל יין לבן איכותי

150 מ"ל שמנת (קצת פחות מחצי מיכל)

2 ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים

7 צלפים

5 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות

4 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים

 

פסטה:

180 גרם פסטה פטוצ'יני

כף מלח גס

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר גדול עם מים ומוסיפים מעט מלח גס.
  • במחבת גדולה מטגנים חמאה, שום, עגבניות מיובשות וצלפים.
  • מוסיפים את היין ומאדים מעט את האלכוהול.
  • מוסיפים את השמנת והלימון וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם מעט. מוסיפים את הארטישוק והעגבניות שרי.
  • מבשלים את הפסטה עד למידת אל-דנטה (חשוב מאוד - הרוטב מחכה לפסטה ולא להפך).
  • מעבירים את הפסטה לרוטב, מקפיצים מספר שניות עד שהרוטב עוטף את הפסטה ומגישים.

 

המתכון באדיבות רועי חנין - שף מסעדת פיאנו פיאנו.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >> 

 

מחפשים עוד מתכונים לפסטה? נסו את אלה:

מתכון לפסטה עם פטריות וכרישה

מתכון מצולם להכנת רוטב פסטו שמנת

ספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון מצולם להכנת רוטב פטריות

מדריך מצולם להכנת פסטה ביתית

פסטה ברוטב עגבניות עם נתחי עוף

מאפה פסטה עם גבינות

 

 

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.