מתכון לעוגת גבינה אפויה

 
העוגה הפופולרית בגרסת גבינה 5%
העוגה הפופולרית בגרסת גבינה 5% צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 07:26 15/07/2011

הקונדיטור מיקי שמו מכין עוגת גבינה 5% אפויה עם תחתית של בצק חמאה פריך

 
 
 
 
 

תבנית:

קפיצית קוטר 26 

 

מצרכים:

1/2 כוס סוכר (85 גרם)

 

לתחתית:

1 כף חלב (20 גרם)

¾ 2 כוסות קמח (270 גרם)

180 גרם חמאה

ביצה מספר 1

1/2 כפית אבקת אפיה

  

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס קורנפלור (40 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (85 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (85 גרם)

1/3 כוס חלב 3% (100 גרם)

2 ביצים מס 1

גרידת לימון

6 חלבונים מביצה מספר 1

 

אופן הכנה:

  • במעבד מזון עם להב מערבבים את כל חומרי התחתית. מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת.
  • מוציאים מקערת מעבד המזון, לשים מעט לקבלת בצק אחיד (יש להימנע מלישת יתר). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ- 3 שעות לפחות.
  • בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה) עד שמגיעים לקצף יציב וחלק (לא קשה מדי).
  • בקערת ערבוב מערבבים: גבינה לבנה, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
  • מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות כדי להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה.
  • על משטח עבודה מקומח קלות מניחים את הבצק הקר. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ1/2 ס"מ. בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בקוטר של התחתית ומניחים את הבצק על התחתית. מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.
  • יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים לאפיה בתנור שחומס מראש ל- 220 מעלות ל- 15 דקות, אז מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות (חום בנוני) ואופים כ 35-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה (העוגה תיפול).
  • בתום האפייה מוציאים את העוגה ומניחים לקירור על משטח יציב. בזמן הקירור הראשוני מעבירים סכין בדופן התבנית לניתוק העוגה מתבנית האפייה.
  • מקררים את העוגה כיממה. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

פרנץ' טוסט

טארט שוקולד

קראנץ' ריקוטה

עוגת משמשים ושזיפים

עוגת גזר מטריפה

עוגת לימון בחושה

גלידת מנגו מהירה

עוגיות חמאה בשלל צורות 

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.