מתכון לעוגת שזיפים

 
בשעת צהריים על המרפסת עם כוס קפה ועוגת שזיפים
בשעת צהריים על המרפסת עם כוס קפה ועוגת שזיפים צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:35 11/07/2011

בימות הקיץ החמים כשהמדפים גדושים במיטב פירות העונה אין כמו להתפנק על עוגת שמרים עם שזיפים עסיסיים ומתוקים

 
 
 
 
 

 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:

420 גרם קמח תופח (3 כוסות)

1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גרם)

200 גרם סוכר (1 כוס)

1/4 כפית מלח

3/4 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

75 גרם חמאה רכה

 

למלית:

10 שזיפים חתוכים לרבעים

כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט טחון טרי

3 כפות סוכר

3 כפות רום

 

אופן הכנה:

  • מערבלים את חומרי הבצק כ- 8 דקות במיקסר עם וולישה, עד שמתקבל בצק רך ודביק. משאירים במקרר למשך הלילה.
  • מערבבים גם את חומרי המלית בקערה כך שהשזיפים יספגו את כל הטעמים.
  • משמנים תבנית עגולה, מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים.
  • נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה ואת הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל. מתפיחים במשך כחצי שעה.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מניחים את התבנית על תבנית נוספת ואופים במשך כ-35 דקות, עד שהבצק סביב השזיפים מוכן. 

 

המתכון מאת השפית רות אוליבר ובאדיבות חברת שמרית, יצרנית שמרים טריים לאפייה ביתית.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

טארט שוקולד

שבלולי מייפל

עוגיות קינמון

שטרודל תאנים ואגוזי לוז

עוגת לימון בחושה

טארט טופי ואגוזים

קאפקייקס מסקרפונה ושוקולד

בראוניז שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.