מתכון לעוגת שיש שחור לבן

 
רק לערבב, להכניס לתנור ולהגיש לצד כוס הקפה
רק לערבב, להכניס לתנור ולהגיש לצד כוס הקפה צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 07:57 13/07/2011

נתקעתם בלי עוגה ואתם תוהים מה להכין? רק לערבב ולהכניס לתנור. עוגת שיש בחושה עם ממרח נוטלה שתתחסל בצ'יק. וגם: אופציה לעוגת פרווה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 כוסות מים פושרים

3/4 כוס שמן

1/2 + 3/4 כוס סוכר

3 ביצים

2 ו- 1/2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

3 כפות שוקולד השחר/נוטלה (פרווה)

 

אופן הכנה:

  • מפרידים את החלבונים מהחלמונים מערבבים בקערה אחת את החלמונים, השמן והמים.  
  • מוסיפים לקערה 1/2 כוס סוכר, קמח, אבקת אפיה וסוכר וניל ומערבבים.
  • מקציפים במיקסר 3 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף גבוה.
  • מוסיפים לתערובת שבקערה בכל פעם כף אחת מהקצף ומערבבים בעדינות ובתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אוורירית.  מעבירים חצי מכמות הבלילה לקערה, מוסיפים אליה את ממרח השוקולד ובוחשים בעדינות לקבלת בלילה כהה.
  • משמנים תבנית עגולה מספר 24 או 26 או תבנית פרח מסיליקון או 2-3 תבניות ארוכות (אינגלישקייק) ויוצקים לתוכן את הבלילה הלבנה.
  • יוצקים מעל הבלילה הלבנה בתנועות סיבוביות, ללא מגע של כף, עירבוב או בחישה את הבלילה הכהה.
  • מנערים קלות ובעדינות את התבנית ומכניסים לתנור בחום של 175 למשך כ-50 דקות.
  • מצננים היטב וזורים מעט אבקת סוכר מעל.

 

הערות:

  • ניתן להמיר את ממרח שוקולד ב- 150 גרם שוקולד מריר מומס.
  • ניתן להכין את העוגה גם עם תחליף סוכר "כמו סוכר". יש להשתמש באותה כמות של הסוכר ובמקום ממרח שוקולד להוסיף כף קקאו. בהקשר זה יש להתייעץ עם מומחה/דיאטנית לגבי חולים סכרתיים.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה >>>

 

 
עוגה פרווה בשחור לבן עם טעם משגע
עוגה פרווה בשחור לבן עם טעם משגע צילום : מתוך האתר של פירגה
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.