מתכון לעוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים

 
מתוק וממכר בלי יסורי מצפון
מתוק וממכר בלי יסורי מצפון צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:30 13/07/2011

כשבריאות וטעם נפגשים - עוגיות מקמח מלא מנוקדות בתפוחים, שזיפים וצימוקים מתוקים

 
 
 
 
 

12 עוגיות

 

מצרכים:

370 גרם מים קרים

30 גרם שמרים

250 גרם קמח חיטה מלאה

150 גרם קמח שיפון

150 גרם קמח חיטה

15 גרם מלח

 

תוספות לבצק:

50 גרם צימוקים

50 גרם תאנים מיובשות

50 גרם שזיפים מיובשים

50 גרם אגוזי לוז קלויים

50 גרם תפוחים ירוקים טריים (1/2 תפוח)

200 גרם תערובת דגנים - זרעי פשתן, גרעיני דלעת, שיבולת שועל, גרעני חמנייה

  

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את הפירות לקוביות קטנות.
  • מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמרים, הקמחים והמלח.
  • לשים בדרגת מהירות 1 כ-5 דקות וממשיכים לדרגת מהירות בינונית כ-6 דקות נוספות (במהלך הלישה הבצק נפרד מהדפנות והופך גמיש ומעט דביק - אם הבצק יבש ניתן להוסיף כף מים).
  • חוזרים למהירות בדרגה 1 במיקסר, מוסיפים את התוספות לבצק וממשיכים ללוש עוד דקה עד לערבוב אחיד.
  • מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בבד לח, עד שיכפיל את נפחו בטמפ' החדר (כשעה).
  • חובטים בבצק כמה פעמים (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
  • ממשיכים לעבד את הבצק על מנת להוציא אוויר.
  • מחלקים את הבצק ל 12 יחידות שוות, מזלפים מעט דבש על כל יחידת בצק וחותכים לכמה חתיכות.
  • מחברים אותם שנית, מצפים בתערובת הדגנים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה לתפיחה שניה בטמפ' החדר ל-30 דקות מכוסה בבד נקי.
  • אפייה: מסירים את הבד ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מצננים ומזליפים מעט דבש מעל מאפה המוזלי.

 

המתכון באדיבות שף חיליק אפרים ממאפיית ג'ייקובס.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >> 

 

מחפשים עוד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:

עוגיות קינמון בטעם של פעם

עוגיות סנדביץ' שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

עוגיות חמאה עם ריבה

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.