מתכון לטרין פירות קיץ

 
השתמשו בפירות איכותיים - הם יגמלו לכם בקינוח משגע
השתמשו בפירות איכותיים - הם יגמלו לכם בקינוח משגע צילום: שירן כרמל
 
עודכן 13:27 12/07/2011

קינוח רענן ומלא אנרגיות של קיץ שטעמו ייקבע במידה רבה מאיכות הפירות. זהו תחליף חגיגי ומרשים לסלט פירות ויפתיע את אורחיכם במשב קריר של מתיקות

 
 
 
 
 

לטרין חרס גדול

 

מצרכים לפירות:

1 ק"ג אפרסקים בשלים ומתוקים

חבילת אוכמניות

חבילת פטל

חבילת דובדבנים ללא חרצנים

500 גרם שזיפים בשלים

500 גרם משמשים בשלים

 

אופן הכנה:

  • קולפים את האפרסקים וחותכים לשניים או לפלחים גדולים.
  • חותכים את המשמשים והשזיפים לחצאים.

 

לסירופ:

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

2 גרגירים משני מקלות וניל

40 גרם ג'לטין

 

אופן הכנה:

  • משרים את אבקת הג'לטין במים על פי הוראות היצרן ומניחים לאבקה לספוח את המים.
  • מרתיחים את המים ומוסיפים את הסוכר והוניל, מרתיחים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • מוסיפים את הג'לטין ומצננים, אך לא יותר מדי כדי למנוע את הווצרות הג'ל.

 

להרכבת הטרין:

  • מצפים את דפנות הטרין בניילון נצמד.
  • באמצעות מצקת שופכים שכבה דקה מן הסירופ עם הג'לטין. מסדרים את הפירות בשכבות, בסיום כל שכבה מוסיפים מעט מהסירופ, ממשיכים כך עד למילוי הטרין.
  • מכניסים למקרר ללילה.
  • מוציאים מן התבנית ופורסים לפרוסות.
  • ניתן להגיש עם רוטב משמש, אפרסק או כל פרי אחר.

 

המתכון באדיבות שף מאיר דנון מבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים ומתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שיש שחור לבן

עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים

עוגת שמרים עם שזיפים

מכינים פרנץ' טוסט עם הילדים

עוגת גזר מטריפה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.