מתכון לקאפקייקס שוקולד

 
קטנטנות, מגונדרות ושוקולדיות כל כך
קטנטנות, מגונדרות ושוקולדיות כל כך צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:38 17/07/2011

הן קטנות, עשירות בשוקולד ומעוטרות בסוכריות צבעוניות, אגוזים גרוסים או שבבי קוקוס. קאפקייקס קסומים עם הפתעה מתוקה באמצע שגם ילדים ישמחו להכין (ולאכול). 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

הקאפקייקס הן עוגות ביס קטנות ומקסימות, בשלל מילויים וציפויים ששטפו בשנים האחרונות את עולם האפייה. העוגות הקטנטנות כל כך מתאימות לעולם הילדות, בו הכל מוקטן ממוזער ומותאם לגודלם ולצרכיהם של הילדים. 

 

לא אשכח לעולם את הגן בו למדתי, את פינת המשחקים בה היינו משחקים בבובות ואת פינת היצירה בה הכנו עוגות קטנות מפלסטלינה, גבס או כל חומר יצירה אחר. לעיתים נדמה לי שהקאפקייקס הומצאו מתוך אותה התרפקות נוסטלגית על תקופת הילדות, מתוך רצון לשמר את זכרון עוגת הפלסטלינה ההיא מפינת היצירה ואת ה"עוגה" שנוצרה לה בארגז החול.

 

בימים אלה, כאשר הילדים נמצאים בחופשת הקיץ, אפשר, רצוי וכיף לשתף אותם במלאכת האפייה במטבח. על כן, בחרתי לחלוק איתכם מתכון קסום לקאפקייקס שוקולד בציפויים שונים, מהירים להכנה, טעימים ומרשימים במיוחד. טיפ קטן וחשוב לפני שמתחילים - דאגו להכין מראש את כל המצרכים להכנת המתכון בצורה מסודרת ומאורגנת. אז למה אתם מחכים? שנסו מותניים, חיגרו לילד סינר וגשו לעבודה. 

  

8 עטרות נייר לקאפקייקס

תבנית מאפינס

 

מצרכים:

4 כפיות חמאה רכה

1/4 כוס סוכר

ביצה גדולה

1/2 כוס קמח תופח מנופה

כף קקאו מנופה

50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות/ מטבעות שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)

 

לקישוט:

קרם גנאש (מתכון בהמשך)

סוכריות צבעוניות/קוקוס קלוי/גבישי סוכר וכדומה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים עם מטרפת יד (או במיקסר) את החמאה והסוכר.
  • מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד שהיא נבלעת בתוך התערובת.
  • מוסיפים לתערובת את הקמח והקקאו ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

 

 
מערבבים את כל חומרי הבלילה יחדיו
מערבבים את כל חומרי הבלילה יחדיו צילום : חיה אילונה דר
 
  • יוצקים את הבלילה עד חצי מגובה עטרת הנייר, מניחים קוביית שוקולד ומכסים בשכבה נוספת מהבלילה.

 

 
מזליפים מהבלילה, מניחים קוביית שוקולד ושוב מזליפים
מזליפים מהבלילה, מניחים קוביית שוקולד ושוב מזליפים צילום : חיה אילונה דר
 
  • מכניסים את הקאפקייקס לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ בקאפקייקס יוצא מעט לח (לא יבש לגמרי) ומצננים במשך 2-3 דקות.

 

 
אופים בתנור ומתמוגגים על הריח שמתפשט בכל הבית
אופים בתנור ומתמוגגים על הריח שמתפשט בכל הבית צילום : חיה אילונה דר
 
 

אופן הכנת הגאנש:

  • מחממים את השמנת המתוקה במיקרו במשך כדקה עד לרתיחה.
  • יוצקים את השמנת המתוקה על השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.מצננים. 
  • יוצקים מעל כל קאפקייקס בעזרת כפית מגנאש השוקולד.
  • מקשטים את הקאפקייקס על פי הטעם וכיד הדימיון עם סוכריות, קוקוס וכדומה ומגישים חם.

 

 
אי אפשר לעמוד בפניהן
אי אפשר לעמוד בפניהן צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.