מתכון לרולדת פרג

 
עודכן 08:12 18/07/2011

מתלבטים איזה עוגה כדאי להכין עם השמרים שנותרו לכם במקרר? רק לרדד, למלא, לגלגל ולהתמוגג על הטעם. רולדת פרג עשירה במתיקות עדינה

 
 
 
 
 
ממלאים ולתנור
ממלאים ולתנור צילום: פיליפ מיטראי

מצרכים:

6 כוסות קמח לבן
1 שקית שמרית או 1 קובית שמרית
200 גרם חמאה או מרגרינה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כף חומץ
1/3 כוס מי סודה (לא חובה)
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
2/3 כוס מים
1 ביצה טרופה למריחה

 

למלית:
½ קילוגרם פרג טחון טרי
כוס סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
½ כוס דבש
¼ 1 כוסות חלב

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים למעט המים ולשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים וממשיכים ללוש במהירות בינונית מספר דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • משהים את הבצק בכלי מכוסה במקרר במשך כ- 3 שעות.
    מבשלים בסיר בינוני את הסוכר, החלב, הדבש והחמאה עד לקבלת תמיסה אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את הפרג וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ- 5 דקות נוספות. מצננים.
    מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל 3 חלקים שווים.
  • מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ 1/2 ס"מ, מפזרים את מילוי הפרג באופן שווה, מגלגלים כל עלה לרולדה ומשהים בתבנית מכוסה עד להכפלת הנפח.
  • מורחים את הרולדות בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב שחום.

 

המתכון מאת השף סטפן לייק ובאדיבות חברת שמרית, יצרנית שמרים טריים לאפייה ביתית.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

קאפקייקס שוקולד

טארט שוקולד

שבלולי מייפל

עוגיות קינמון

שטרודל תאנים ואגוזי לוז

עוגת לימון בחושה

טארט טופי ואגוזים

בראוניז שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.