מתכון לפשטידת בטטה ורוקפור

 
עודכן 07:27 20/07/2011

יש לה צבע כתום משגע וטעם עשיר וממכר. מאפה בטטות וגבינות שישאיר אתכם עם טעם של עוד

 
 
 
 
 
פשטידת בטטות
פשטידת בטטות צילום: מיכל לנרט

מצרכים: (2 תבניות אינגלישקייק)

2 בטטות בינוניות חתוכות לשישיות מתובלות בשמן זית ואפויות

50 גרם רוקפור

 

למילוי:

300 גרם גבינת כנען

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שמנת חמוצה

50 גרם מוצרלה מגורדת

3 ביצים

 

לבצק פריך:

1 כוס קמח

50 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

4 כפות שמנת מתוקה

3/4 כפית סוכר

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבטטות לשישיות מתבלים על פי הטעם ואופים עד לריכוך.
  • מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד, מתקנים טעמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס על פי הטעם.
  • מערבבים בקערה נפרדת את החמאה והקמח עד לספיגה מלאה של החמאה, מוסיפים את המלח הסוכר והשמנת ומעבדים את התערובת עד קבלת בצק (במידה והבצק מעט לח, אפשר להוסיף עוד מעט קמח).
  • מניחים את הבצק לקירור במשך כשעתיים.
  • מרפדים תבנית אינגליש קייק בשכבת בצק ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות במשך 10-12 דקות.
  • מניחים על שכבת הבצק האפוי, עד למחצית גובה התבנית, שכבה של תערובת הגבינות ועל שכבת הגבינות מניחים את הבטטה האפויה (יש להקפיד לא להניח יותר מידי מתערובת הגבינה כדי שהבטטות לא ישקעו מטה)
  • מפזרים מעל שכבת הבטטות חתיכות מגבינת הרוקפור.
  • אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות ומגישים.

 

הערה: ניתן להגיש את הפשטידה עם רוטב יוגורט ושמנת חמוצה עם שמיר ושום ולפזר מעל מספר עלי אורגנו טריים.

 

המתכון באדיבות השף אלרן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פוקצ'ה ביתית

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

לחם בריאות

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

פיתות ביתיות

מאפה פלפלים וגבינות

פשטידת תירס

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.