מתכון לקיש אגסים וגבינת רוקפור

 
קיש עם פירות וגבינה מלוחה, איך לא חשבו על זה קודם?
קיש עם פירות וגבינה מלוחה, איך לא חשבו על זה קודם? צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:25 19/07/2011

"הקשה של הלחם" - מרוקנים לחם פשוט או משתמשים בג'בטה שיש בבית ומכינים קיש נהדר שמשלב אגסים, גבינת רוקפור, בצל מטוגן ופקאנים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ג'בטה או כיכר לחם אחיד (ניתן גם לעשות קישים קטנים מלחמניות)
30 גרם חמאה
3 בצלים סגולים חתוכים לחתיכות קטנות
1 קופסת שימורי אגסים חתוכים לפרוסות
2 ביצים
1 חבילת שמנת מתוקה
מלח

פלפל שחור
150 גרם גבינת רוקפור מגורדת
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

 

אופן הכנה:

  • חותכים את חלקו העליון של כיכר הלחם ומוציאים ממנו את החלק הרך, כך שדופנותיו ישמשו כבסיס למילוי.
  • מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הבצלים עד לריכוך.
  • מניחים את כיכר הלחם על תבנית עם נייר אפייה ומניחים בתוכו את הבצל המטוגן.
  • מניחים מעל שכבה של אגסים.
  • מערבבים את הביצים והשמנת, מתבלים לפי הטעם ויוצקים את הבלילה לתוך הכיכר.
  • מפזרים את גבינת הרוקפור ואגוזי המלך הקצוצים ואופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה והתייצבות הבלילה.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מנקיש - פיתה שטוחה עם זעתר

חזה עוף וירקות בבגט

עוגיות קוקוס

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.