מתכון לעוגת שזיפים בחושה

 
ניחוח מענג וטעם שאי אפשר לעמוד בפניו
ניחוח מענג וטעם שאי אפשר לעמוד בפניו צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:25 20/07/2011

הקינוח שילווה אתכם בכל סופ"ש - עוגה בחושה עם קוביות שזיפים ואגוזי לוז קצוצים שמתגלים בחיתוך

 
 
 
 
 

מצרכים:

175 גרם קמח (1 ו-1/4 כוס)

קורט מלח

4 גרם אבקת אפיה (1/2 כפית)

75 גרם חמאה

75 גרם ביצים (1 ו-1/2 ביצים)

50 גרם סוכר חום בהיר (1/4 כוס)

100 גרם שמנת חמוצה (1/2 מיכל)

150 גרם שזיפים קצוצים (כוס)

כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

50 גרם אגוזי לוז קצוצים (חצי כוס)

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר חום.
  • מערבבים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים לתערובת החמאה.
  • מנפים יחד את הקמח, התבלינים ואבקת האפייה.
  • מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה והאבקות לתערובת החמאה והביצים.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 26 ס"מ.
  • מערבבים את השזיפים עם המסה של העוגה ויוצקים חצי מהמסה לתבנית.
  • מפזרים את האגוזים הקצוצים ושופכים את שארית המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות במשך 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון מצולם להכנת פנקייקס

רולדת פרג

כדורי שוקולד בצ'יק

קאפקייקס שוקולד עם הפתעה

עוגת שיש עם שוקולד נוטלה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.