מתכון לטירמיסו סמי פרדו

 
גם יפה וגם טעים
גם יפה וגם טעים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:45 20/07/2011

מעדן שכבות איטלקי חצי קפוא המורכב ממוס מסקרפונה, בישקוטים, קפה ואמרטו. בעזרת המתכון המפורט תוכלו להכין את הפלא הזה גם בבית

 
 
 
 
 

תבניות סיליקון בצורת חצי כדור

 

מצרכים תחתית בישקוטים: (אפשר להחליף בבישקוטים קנויים)

3 חלבונים

130 גרם סוכר

4 חלמונים

120 גרם קמח

1 כף תמצית וניל

אבקת סוכר

 

סירופ קפה:

150 גרם סוכר

250 גרם מים

1 ו-1/2 כפות גדושות נס קפה

75 גרם ליקר אמרטו

 

מוס טירמיסו:

250 גרם גבינת מסקרפונה(או גבינת שמנת)

4 חלמונים

70 גרם סוכר

250 גרם קצפת

1 מקל וניל

 

ציפוי גנש מוקה:

300 גרם שוקולד לבן מומס

1 כפית גדושה נס קפה

200 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנה תחתיות הבישקוטים:

  • מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר לקצף יציב.
  • מקפלים פנימה חלמון, תמצית וניל וקמח.
  • מזלפים צורות עגולות בעובי 1 ס"מ על נייר אפייה.
  • מפזרים אבקת סוכר ואופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות כ-6 דקות, ומצננים.

 

סירופ קפה

  • מרתיחים סוכר, מים ונס קפה. מצננים 30 דקות.
  • מוסיפים ליקר אמרטו.

 

מוס טירמיסו

  • מגרדים תוכן מקל הווניל לתוך החלמון .
  • מקציפים חלמון וסוכר על אמבט מים לחום של בערך 70 מעלות (חם באצבע).
  • מקררים את תערובת הביצים על קערה עם מי קרח.
  • מערבבים גבינה, מוסיפים בהדרגה חלמונים מקוררים ומקפלים פנימה את הקצפת.
  • ממלאים את הכדורים עד 1/3 הגובה במוס.
  • טובלים כל בישקוט בסירופ קפה ומניחים מעל המוס. ממלאים במוס ומכסים בעיגול בישקוט טבול בקפה נוסף.
  • מקפיאים 4 שעות .

 

ציפוי גנש מוקה

  • מרתיחים שמנת ונס קפה .
  • יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים. מצננים 30 דקות.
  • משחררים את חצאי כדורי המוס, מניחים על רשת ומצפים בגנש מוקה
  • מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בקפה גרוס ובאבקת קקאו.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

בישקוטים - עוגיות איטלקיות

גריסיני סלק

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.