מתכון לגריסיני סלק

 
הולך מצויין עם מטבלים
הולך מצויין עם מטבלים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:46 20/07/2011

במקום לקנות את המקלות הפריכים והמלוחים, עשו אותם בעצמכם, בצבע ורוד עז ובטעם יחודי. עכשיו רק נותר לקרוא לאורחים

 
 
 
 
 

מצרכים למיץ סלק:

2 ראשי סלק

500 גרם מים

 

ראש עיסה:

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם חלב בטמפרטורת  החדר

50 גרם קמח

 

שאר הבצק:

470 גרם קמח

20 גרם  סוכר

40 גרם שמן זית

5 גרם לתת

250 גרם מיץ סלק

20 גרם קימל

חצי כף מלח אטלנטי

 

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את הסלק לפרוסות ומרתיחים יחד עם המים. מבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה במשך 20 דקות נוספות . מצננים, מסננים את המים וסוחטים את הסלק בעזרת בד סינון.
  • מכינים את ראש העיסה: מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב ומכסים עם מעט מהקמח של הבצק.
  • לאחר תפיחת ראש העיסה (כ- 20 דקות) מוסיפים לקערת מעבד המזון את יתר הקמח, ראש העיסה, סוכר, שמן זית, לתת ומיץ סלק. לשים עם סכין פלסטיק במשך 3 דקות במהירות איטית,עד שנוצר בצק חלק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל- 25 יחידות בצק ומגלגלים למקלות באורך של 20 ס"מ, מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים את המקלות במים ומפזרים מלח אטלנטי וקימל.
  • מתפיחים  20 דקות, מרססים במים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, במשך 20 דקות ומצננים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

בישקוטים - עוגיות איטלקיות

מתכון לטירמיסו סמי פרדו

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.