מתכון למאפה בצק עלים במילוי כרוב

 
מרשים, טעים ומהיר להכנה • מאפה בצק עלים ממולא
מרשים, טעים ומהיר להכנה • מאפה בצק עלים ממולא צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:01 24/07/2011

דאגו שיהיה לכם תמיד בצק עלים בפריזר, מלאו בבשר או ירקות, הכניסו לתנור והתמוגגו על הטעם. מאפה בצק עלים במילוי רצועות כרוב מטוגנות, גבינת פטה וצנוברים. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 
חמים וטעים שאין לתאר
חמים וטעים שאין לתאר צילום: חיה אילונה דר

אחד הבצקים עימם מכינים מיני מאפים נפלאים, יפים, בשלל צורות וטעמים הינו בצק העלים, בצרפתית Pate feuilletee ויש המכנים אותו "בצק בעל השכבות". לעיתים אני מכינה את בצק העלים לבד (לכל מי שמעוניים להשקיע ולטרוח מעט יותר) ולעיתים אני קונה אותו מן המוכן, כאשר בהקשר זה אציין ואומר כי בצק העלים המוכן עבר בשנים האחרונות תהפוכות ושינויים לטובה וכיום ניתן להשיג בצק קל לשימוש, על בסיס חמאה, מרודד וחתוך לריבועים. כדאי לשמור את הבצק במקפיא וכאשר רוצים להכין מאפה כלשהו פשוט מפשירים, ממלאים במגוון מילויים על פי הטעם ומתמוגגים.

 

הפעם אני מכינה מלית מעט שונה מהרגיל, האהובה על בני ביתי במיוחד כבר מזה שנים. אני ממלאה את בצק העלים בכרוב מטוגן, לתוכו אני מפזרת גבינת פטה או קשקבל וצנוברים קלויים ומגלגלת לכדי לרולדה פשוטה אך כל כך טעימה, פשוט ללקק את האצבעות. רגע לפני שמתחילים טיפים קטנים אך חשובים: חשוב לדאוג לעבוד עם הבצק כאשר הוא קר וגם לאחר שעבדנו איתו ועיצבנו את המאפה לפי רצוננו מומלץ להכניסו לצינון במקרר למשך כשעה לערך ורק אז לאפות (אין להכניס את המאפה למקרר כל עוד המלית חמה).

 

מצרכים ל-2 רולדות גדולות:

500 גרם בצק עלים מרודד

1/2 כרוב בינוני

100 גרם גבינת פטה

1/4 כוס צנוברים קלויים

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

כף קימל

שמן לטיגון

ביצה מהולה בכף מים (לציפוי)

שומשום/קצח

 

אופן הכנה:

  • מפשירים את הבצק למשך לילה במקרר.
  • חותכים את הכרוב לרצועות וקוצצים את הבצל.
  • מטגנים במחבת את הבצל והשום עם מעט שמן לטיגון.
  • מוסיפים את הכרוב החתוך ומערבבים עד אשר הרצועות הופכות לשקופות.
  • מוסיפים למחבת את הגבינה, הקימל והצנוברים, מתבלים ומצננים את התערובת.
  • מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
  • פורשים את הבצק המרודד, מחלקים אותו באמצע לשני חלקים שווים, מסדרים את המלית במרכזו של כל מלבן, מגלגלים לרולדה או חותכים בצדדים פסים אלכסוניים וקולעים את הבצק כצמה.
  • מורחים את הרולדות בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום.
  • אופים בתנור במשך כ- 20 דקות לערך עד הזהבה.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
להוציא מהמקפיא, למלא, לגלגל ולהגיש חם הישר מהתנור
להוציא מהמקפיא, למלא, לגלגל ולהגיש חם הישר מהתנור צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.