מתכון למוס שוקולד ודובדבנים

 
לא אוהבים ליקר דובדבנים? החליפו בכל ליקר אחר
לא אוהבים ליקר דובדבנים? החליפו בכל ליקר אחר צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:47 22/07/2011

מנה אחרונה מיוחדת - מוס שיכור עשוי משוקולד מריר ודובדבנים בתוספת ליקר משגע

 
 
 
 
 

מצרכים למוס:

125 גרם שוקולד מריר 70%

1 מכל שמנת מתוקה

5 גרם ג'לטין

25 גרם מים

1 מכל שמנת מתוקה לקצפת

 

לדובדבנים:

100 גרם דובדבני אמרנה
50 גרם ליקר דובדבנים  

 

לציפוי:
1 מכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה של המוס:

  • משרים את הג'לטין במים קרים לפחות 10 דקות.
  • משרים את הדובדבנים בליקר.
  • מחממים את מכל השמנת המתוקה הראשונה עד סף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד ומערבבים עד הומוגניות.
  • מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערה החמה ומערבבים עד אחידות וקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים 50 גרם שרי דובדבנים מהדובדבנים שהשרינו. מקררים חצי שעה.
  • מקציפים שמנת מתוקה, לא עד הקצפה מלאה, ומקפלים יחד עם השוקולד והג'לטין בעזרת מרית.
  • יוצקים את המוס לתבניות סיליקון אישיות ומוסיפים את הדובדבנים. מכניסים למקפיא ל-3-2 שעות.

 

הציפוי :

  • ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר.
  • מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
  • מערבבים את שניהם לתערובת אחידה .
  • מצפים את המוסים ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סופלה שוקולד עם "הפתעה משכרת"

טראפלס שוקולד - תפוז

מוס שוקולד לבן ופירות אדומים

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.