מילון הקפה • פלנג'ר

 
מכשיר שנראה תמים אבל מפיק קפה משובח
מכשיר שנראה תמים אבל מפיק קפה משובח צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 08:07 24/07/2011

רבים מכירים אותו אך לא יודעים כיצד עושים בו שימוש. כלי הפלנג'ר וה"צוללת" שבתוכו יאפשרו לכם להכין בכמה פעולות פשוטות ותוך זמן קצר קפה מעולה, איכותי וטעים

 
 
 
 
 

הפלנג'ר הוא כלי נפלא להכנת קפה וניתן להשתמש בו גם להכנת תה או לטובת הקצפת חלב איכותית. מקור שמו של הכלי הוא בשורש PLUNGE שמשמעותו "לצלול" וזאת בעקבות הבוכנה שבכלי "הצוללת" לתוך משקה הקפה. במקור הומצא הכלי על ידי חברת בודום הדנית על מנת לשמש ככלי להכנת קפה מסונן (פילטר) אבל אל תתנו למראה התמים והאלגנטי של הכלי להטעות אתכם - איכות הקפה משובחת ולא נופלת מקפה פילטר או מכל קפה אחר.

 

לשימוש בפלנג'ר מתאימים בעיקר זני קפה מסוג ערביקה וניתן להשתמש בקפה חד זני (SINGLE ORIGIN) או תערובת של קפה ערביקה משובח. את פולי הקפה כדאי לטחון בסמוך להכנת המשקה, בעובי בינוני כיון שאם הטחינה תהיה דקה מידי הדבר יקשה על הבוכנה לצלול לתוך המשקה ועל כן יש לחלוט את הקפה בצורה מיטבית במשך 3-5 דקות.

 

 
מגוון צבעים וסגנונות לכלי המופלא
מגוון צבעים וסגנונות לכלי המופלא צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

בדומה להכנת הקפה ניתן להשתמש בכלי כקומקום להגשת תה. מוזגים לכלי עלי תה איכותיים ומים חמים ונותנים לחליטה לעמוד במשך כ 3-5 דקות או אז מצלילים את הבוכנה ומוזגים את התה לכוסות. כמות חליטת התה צריכה להיות ביחס של כפית חליטה לכל כוס תה.

 

ואיך מקציפים חלב עם הפלנג'ר אתם שואלים? פשוט מוזגים לפלנג'ר קטן חלב קר בגובה 1/3 המכשיר, מכניסים למיקרוגל למשך כדקה ומקפידים שאין במכשיר חלק מתכתי. החלב שמתקבל צריך להיות חם אך יחד עם זאת לא חם מידי. מכניסים את הבוכנה כולל הפילטר המתכתי לתוך הפלנג'ר, מפמפמים מספר פעמים עד לניפוח החלב ומוזגים מיד דרך הרשת שבמכסה את הקפה. תפקידה של הרשת לסנן את הבועות על מנת שהחלב שמתקבל יהיה שמנתי אחיד ונטול בועות אוויר.

 

איך מכינים קפה בפלנג'ר? 

 

מוציאים מהמכשיר את הבוכנה המסננת, מוזגים פנימה קפה מתאים (ראו בתחילת הכתבה) בכמות של כף מידה (10 גרם) לכל כוס מים (180 מ"ל). הפלנג'רים מגיעים בגדלים לפי כמות הכוסות אותם רוצים להכין: פלנג'ר קטן מפיק 3 כוסות קפה, בינוני 4 כוסות קפה, גדול 8 כוסות קפה והפלנג'ר הענק 12 כוסות קפה.

 

מחממים באמצעות קומקום מים עד לרתיחה ומניחים להם לעמוד מעט על מנת שלא יחרכו את הקפה (הטמפרטורה האידיאלית של המים צריכה להיות סביב ה- 90 מעלות צלסיוס). מוזגים את המים לתוך הפלנג'ר תוך כדי ערבוב, מניחים את הבוכנה המסננת על קו המים ומחכים בין 3-5 דקות, 3 דקות באם רוצים קפה עדין ו- 5 דקות אם רוצים קפה חזק (בעל גוף). מורידים את הבוכנה המסננת (בצלילה) ומוזגים לכוסות. ניתן להוסיף חלב לפי הטעם אך אין חובה כי הקפה המתקבל יהיה טעים גם כפי שהוא.

 

רוצים לטעום עוד מהקפה? נסו את אלה:

תרבות הקפה בישראל

סחר קפה בעולם

טיפים לאספרסו מנצח

על קפה וחלב

הכנת קפה במקינטה

היסטורית הקפה

זני קפה מרחבי העולם

כך תקציפו חלב לקפה

משקאות הגרניטה של הקיץ

הוט ווטר סמול גלאס 

 

 
עוד כתבות במדור עולם הקפה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.