צנצנות קרם וניל ופירות יער

 
קרם וניל מתקתק פוגש את החמיצות המרעננת של פירות היער
קרם וניל מתקתק פוגש את החמיצות המרעננת של פירות היער צילום: כפיר חרבי
 
עודכן 07:43 25/07/2011

מחפשים קינוח מפתיע, מרשים וטעים, כזה שישאיר את האורחים פעורי פה? קנו צנצנת בכמה שקלים, מלאו בקרם וניל עם פירות יער ויש לכם מנה אחרונה מיוחדת שהכי כיף לאכול עם כפית

 
 
 
 
 

מצרכים: (5 מנות בצנצנות של כ-120 גרם)

5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

3/4 כוס סוכר

3 כוסות חלב (700 מ"ל) 

4 כפות קמח

1 מקל וניל

1/2 כוס פירות יער קפואים

5 כפות שוקולד מריר, מגורד

 

אופן הכנה:

  • בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, עד לקבלת קרם בהיר. 
  • מוסיפים לקציפה כוס חלב וקמח ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובץ לסיר קטן, מוסיפים את מקל הווניל ומבשלים מעל סיר אדים, תוך כדי ערבוב, עד להסמכת הקרם. מוציאים את מקל הווניל המבושל, חוצים אותו ומגרדים את הגרגרים לתוך הקרם.
  • יוצקים, בעזרת מצקת, לכל צנצנת זכוכית כף של קרם הווניל ומעבירים למקרר למשך כ-3 שעות.  
  • מקציפים בקערת מערבל את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
  • מרתיחים בסיר רחב 2 כוסות חלב, בעזרת כף יוצרים תלוליות של קצף החלבונים, מכניסים לסיר החלב, מבשלים כחצי דקה מכל צד ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת שטוחה.

 

להגשה:

מניחים בכל צנצנת, מעל קרם הווניל תלולית מקצף החלבונים, מפזרים מעט פירות יער ושוקולד מריר מגורד ומגישים.

 

המתכון באדיבות תשלובת החלב של תנובה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שיש קלאסית

עוגת שזיפים

קאפקייקס שוקולד

טארט שוקולד

שבלולי מייפל

עוגיות קינמון

שטרודל תאנים ואגוזי לוז

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.