מתכון לפנקייק ריקוטה

 
ניתן להחליף את הדבש ברוטב מייפל
ניתן להחליף את הדבש ברוטב מייפל צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:23 24/07/2011

הפנקייק האהוב והמוכר משתדרג כשמוסיפים לו גבינת ריקוטה וקליפות תפוז. בשילוב פירות יער ודבש הוא הופך לקינוח שלא ניתן להוריד ממנו את הידיים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כף אבקת אפייה (15 גרם)

1/2 כפית מלח

70 גרם חמאה

3 ביצים

3 כפות דבש

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

250 מ"ל גבינת ריקוטה

1/2 כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

ענף תימין

תפזורת פירות יער

קוביות חמאה מלוחה

דבש

 

 אופן הכנה:

  • מנפים לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים קלות, בכמה תנועות קצרות.
  • ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל. מצננים כמה שניות.
  • טורפים את הביצים במזלג, זו אחר זו, לתוך החמאה החמה.
  • מוסיפים את הדבש, קליפת התפוז, גבינת הריקוטה, תמצית הווניל והחלב וטורפים קלות בלבד במטרפה ידנית. מקפלים פנימה את האוכמניות והטימין.
  • יוצקים את בלילת הביצים והריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים במטרפה, במספר תנועות קצרות ויעילות. (גם אם רואים קצת גושי קמח - לא נורא, בקרוב הכול ייספג).
  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית- גבוהה. אפשר לשמן בחמאה קלות בלבד או לא לשמן בכלל אם משתמשים במחבת טפלון).
  • יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, ומטים קצת לצדדים, כדי שתתפזר במחבת באופן שווה, ויתקבל פנקייק אחד גדול.כעבור דקה-שתיים או כאשר מופיעות על הפנקייק בועות הופכים אותו ומטגנים עוד 30 שניות.
  • ממשיכים לטגן כך באותו אופן את שאר הבלילה.
  • מגישים עם קוביות חמאה, פירות יער וסירופ מייפל או דבש.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קרפצ'יו עגל עם אפרסקים צלויים

כבדי עוף עם ענבים

סלט אבטיח וגבינת עזים

 

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.