מתכון לכרעי עוף במילוי אורז

 
את המרינדה שנשארה מיזגו יחד עם השמן זית לפני ההכנסה לתנור
את המרינדה שנשארה מיזגו יחד עם השמן זית לפני ההכנסה לתנור צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:29 26/07/2011

האורחים יחשבו שהם מקבלים מנת עוף אך אחרי שיחתכו את הבשר תצפה להם הפתעה - כרעי עוף אפויים במירנדה וממולאים באורז מתובל וצנוברים

 
 
 
 
 

מצרכים לעוף:

4 כרעיים בלי עצמות

קסמי שיניים / שיפודי עץ

 

למרינדה:

מיץ מ- 1 לימון

5 כפות חומץ

3 שיני שום כתוש

3 כפות שמן

3 כפות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

בהרט

כמון

 

לאורז:

1 כוס אורז

ירקות שורש חתוכים

100 גרם צנוברים מושחמים

2 כוסות מים

3 כפות שמן

מלח

חצי כפית כורכום

חופן פטרוזיליה

הל טחון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את מצרכי המרינדה בבלנדר מוט .
  • משרים הכרעיים במרינדה למשך כשעה.
  • מטגנים את האורז בסיר. מוספים את התבלינים ואת המים, ומרתיחים.
  • מנמיכים את האש וממשיכים לבשל  מעט ( את יתר הבישול יקבלו בתנור).
  • שמים מעל האורז את הצנובר ואת הפטרוזיליה.
  • לוקחים את הכרעיים ממלאים אותם בתערובת האורז וסוגרים את הקצוות בקסמים.
  • מסדרים את הכרעיים בתבנית. מוספים את הירקות הטריים, ומוזגים מעל שמן זית.
  • מכסים בנייר כסף עבה במיוחד . מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך 50 דקות עד שעה.
  • מורדים את הנייר כסף ומחזירים לעוד כמה דקות להשחמה.

           

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

חצאי קישואים במלוי בשר

פשטידת אורז וגרגרי חומוס

קטאייף - מאפה ערבי מתוק

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.