מתכון לקטאייף

 
את הקטאייף ניתן גם לטגן במקום לאפות
את הקטאייף ניתן גם לטגן במקום לאפות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:33 26/07/2011

הישר מהמטבח הערבי מסורתי - בצק שמרים מטוגן וספוג בסירופ סוכר במילוי פקאנים ואגוזי מלך

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

1 כוס קמח

1 כוס מים

1 כף שמרים

קורטב מלח

כף סוכר

2 כפות סולת

1/4 חבילה חמאה

 

לסירופ:

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

5 טיפות לימון

 

למלוי:

100 גרם פקאנים קצוצים

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את מצרכי הבצק בתוך קערה. מכסים ושמים בצד לשעה וחצי עד שעתיים לתפיחה.
  • מערבבים יחד את מצרכי המלוי.
  • מערבבים יחד את מצרכי הסירופ, ומבשלים.
  • מחממים מעט חמאה במחבת. בוזקים את הבלילה למחבת, מטגנים צד אחד ומוציאים.
  • לוקחים מלית ושמים באמצע הקטאייף, בצד שלא טוגן, וסוגרים לצורת חצי עגול.
  • מהדקים את השוליים בעזרת באצבעות.
  • שמים על כל קטאייף מעט חמאה ומכניסים לתנור להשחמה.
  • מוצאים וטובלים בסירופ סוכר.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

חצאי קישואים במלוי בשר

כרעי עוף ממולאים באורז

פשטידת אורז וגרגרי חומוס

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.