מתכון לעוגת ג'ינג'ר בחושה

 
ניחוח מיוחד של ג'ינג'ר וטעם מתקתק בזכות הקינמון
ניחוח מיוחד של ג'ינג'ר וטעם מתקתק בזכות הקינמון צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:21 27/07/2011

בצורתו הטבעית, הג'ינג'ר מעט חריף ומעקצץ, אבל כשמוסיפים לו סוכר חום, לימון וקינמון מתקבלת עוגה מיוחדת שהולכת נהדר עם הקפה של הבוקר

 
 
 
 
 

מצרכים:

130 גרם קמח (1 כוס)

5 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)

7 גרם קינמון (3/4 כפית)

10 גרם ג'ינג'ר (1 כפית)

60 גרם חמאה

50 גרם סוכר חום בהיר (1/4 כוס)

1 ביצה גדולה

זסט מלימון אחד

60 גרם מולסה (1/4 כוס) להשיג בחנויות המתמחות או בחנויות הטבע

120 מ"ל חלב (1/2 כוס)

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם הסוכר החום.
  • מוסיפים בהדרגה את המולסה ולאחר מכן בהדרגה את הביצה.
  • מערבבים יחד את הקמח, זסט הלימון, אבקת האפייה והתבלינים.
  • מוסיפים את החומרים היבשים והחלב לתערובת הביצים והסוכר בהדרגה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ ויוצקים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות למשך 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שוקולד פאדג'

פאי שזיפים מנצח

כדורי שוקולד בצ'יק

מתכון מצולם להכנת פנקייקס

רולדת פרג

כדורי שוקולד בצ'יק

קאפקייקס שוקולד עם הפתעה

עוגת שיש עם שוקולד נוטלה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.