מתכון לעוף בשזיפים עם תפוחי אדמה

 
הסועדים יופתעו מנגיעות חמאת הבוטנים
הסועדים יופתעו מנגיעות חמאת הבוטנים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:44 28/07/2011

מתכון מפתיע של עוף בחמאת בוטנים עם תפוחי אדמה אפויים בתנור יחד עם אננס ושזיפים מתקתקים

 
 
 
 
 

מצרכים:

2-3 חלקי עוף (כרעיים, שוקיים)

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאת בוטנים

100 גרם שזיפים שחורים

חצי קופסא (400 גרם) נתחי אננס מסוננים

1/4 כוס מנוזלי השימור של האננס

50 גר' תרכיז מיץ תפוזים קפוא

 

אופן הכנה:

  • חותכים את תפוחי האדמה .
  • מרפדים תבנית עם נייר אפיה בפרוסות תפוחי אדמה וממליחים.
  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • מורחים את חזה העוף בחמאת בוטנים, וחותכים אותו לרצועות.
  • מניחים את רצועות העוף על תפוחי האדמה.
  • חותכים שזיפים לחציים ומפזרים אותם מסביב לעוף שבתבנית יחד עם חתיכות האננס.
  • מערבבים בקערית את מיץ התפוזים ומיץ האננס, ויוצקים על העוף והפירות שבתבנית.
  • אופים כשעה, עד להשחמת העוף. הופכים פעם אחת במהלך האפייה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עופיונים בלימונים כבושים ואריסה

סלט עוף עם אטריות שעועית

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.