מתכון לפשטידת תפוחי אדמה

 
לא תאמינו כמה מהר היא מוכנה ואיזה טעם נפלא - פשטידת תפוחי אדמה
לא תאמינו כמה מהר היא מוכנה ואיזה טעם נפלא - פשטידת תפוחי אדמה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:39 31/07/2011

היא דורשת הכנה קצרה של פריסת תפוחי אדמה וביצים, פיזור גבינות ושמנת ואפייה מהירה בתנור. טעמה המופלא של הפשטידה הקרויה ברומנית בודינקה דה קרטוף יחרט בזכרונכם הרבה אחרי שהיא כבר תגמר. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

במטבחי, אני המושכת בעגלה ללא עוררין, אך לעיתים בן זוגי מפתיע במטבח בשלל יצירות טעימות ומגרות במיוחד. לדוגמה סלט קצוץ משגע שלא אכלתם כמותו, גיבץ' נפלא ובודינקה (פשטידה רומנית) הורסת בתכולתה ובטעמה. כנראה שהדבר נובע מכך שאמו ממוצא רומני וכידוע המטבח הרומני מספק ומפיק מתכונים נהדרים ומופלאים.

 

הפעם אשתף אתכם במתכון שמשלב תפוחי האדמה, ביצים קשות וגבינה צהובה הנקרא ברומנית: בודינקה דה קרטוף, שפירושו פשטידת תפוחי אדמה. הפשטידה פשוטה ומהירה להכנה כך שבחלוף כ-3/4 שעה לכל היותר יתקבל לו מאפה רך ונימוח בטעם. המאפה מוכן מהר משום שתפוחי האדמה והביצים עוברים שלב מקדים של בישול המרכך אותם. במהלך השנים מצאתי מתכון דומה מאוד מהמטבח ההונגרי הנקרא רקוט קרומפולי אך להבדיל מהפשטידה הרומנית, הגירסה ההונגרית המקורית משלבת בתוכה גם נקניק ואילו המתכון הרומני הוא חלבי לחלוטין.

  

תבנית פיירקס

 

מצרכים:

5 תפוחי אדמה קלופים

5 ביצים

8 פרוסות גבינה צהובה

250 גרם שמנת לבישול 10% שומן

מלח ופלפל

מעט גבינת פרמזן

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים בסיר ומבשלים בו את תפוחי האדמה והביצים במשך כ-15 דקות.
  • מסננים את המים, מצננים מעט את הביצים ותפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מסדרים בתבנית שכבת תפוחי אדמה, מעל ביצים ומעל גבינה וחוזר חלילה.

 

 
פירסו את תפוחי אדמה והביצים והניחו אותם בתבנית בשתי וערב
פירסו את תפוחי אדמה והביצים והניחו אותם בתבנית בשתי וערב צילום : חיה אילונה דר
 
  • מפזרים מעל מלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים את השמנת לבישול מעל ומפזרים מעט פרמזן. 

 

 
הגבינה הצהובה, השמנת והפרמזן יעשירו את הפשטידה
הגבינה הצהובה, השמנת והפרמזן יעשירו את הפשטידה צילום : חיה אילונה דר
 
  • מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה עד להזהבה. 

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 

 
הגבינות מאחדות בין תפוחי האדמה לביצים
הגבינות מאחדות בין תפוחי האדמה לביצים צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.