מתכון למאפה בצק עלים וגבינות

 
טעים במיוחד יחד עם משקה יוגורט עיזים בצד
טעים במיוחד יחד עם משקה יוגורט עיזים בצד צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:38 29/07/2011

מאפה שכבות של בצק עלים ותערובת גבינות פטה, שמנת וריקוטה. לשדרוג ניתן לשלב במלית ירקות בשלל צבעים

 
 
 
 
 

מתאים לתבנית 30X20

 

מצרכים:

חבילה של 1/2 ק"ג בצק עלים

1/2 ק"ג גבינת ריקוטה פרסקה

250 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת פטה

1 כפית מלח

1 כף קמח

2 ביצים

ביצה טרופה

חלמון

קורט מלח                                 

1 כף מים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים והמלח בקערת ערבוב עד אחידות. מומלץ לפורר את גבינת הפטה וכך לשלבה בתערובת.
  • פותחים את חבילת בצק העלים ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.
  • חלק בצק אחד מניחים בתחתית התבנית, כך שישמש כבסיס על כל שטח הפנים של התבנית.
  • מניחים את מלית הגבינה ומכסים אותה בחלק הבצק הנותר.
  • דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
  • מחלקים בסכין ל-3 שורות שוות את הבצק בתוך התבנית (לחתוך לעומק השכבות).
  • מערבבים ביצה, מים ומלח. מברישים את המאפה בביצה ואופים ב- 190 מעלות כ- 27-30 דקות.
  • ניתן לפזר זעתר, שומשום, עשבי תיבול לאחר המריחה בביצה.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת בננות ופקאנים

טארלט קרם יוגורט ומשמשים

עוגיות גבינה מלוחות עם שומשום

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.