מצטרפים למחאה • 10 דברים מעצבנים באוכל

 
אכלתם? שבעתם? נהנתם? עכשיו נותר רק לנקות. באסה
אכלתם? שבעתם? נהנתם? עכשיו נותר רק לנקות. באסה צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 23:34 28/07/2011

אווירה של מחאה באוויר וגם אנחנו מצטרפים לחגיגה. הקוצים של הסברס, גרעיני פופקורן סוררים, טיפ למלצרים שהפך לחובה ועוד 7 דברים מעצבנים. הכינו את השלטים, מחאת האוכל יוצאת לדרך

 
 
 
 
 

בתקופה האחרונה החברה הישראלית עסוקה בלמחות. מוחים על מחיר הקוטג' והדלק, גובה השכירות, הבעייתיות לממן משכנתא, ניצול הרופאים והעובדים הסוציאלים ועל הקושי לגדל ילדים. לצד הבעיות הכבדות הללו החלטנו שגם אנחנו רוצים לקטר ולמחות על הדברים שמעצבנים אותנו במזון, במסעדות, במכולות ובמקרר. אז אחרי שעשינו רשימה, וגילינו שסך הכל חיינו בתחום האוכל לא קלים בכלל, בחרנו את 10 הדברים הכי מעצבנים שקורים בתחום האוכל:

 

התמרדותו של הניילון הנצמד

זה כאילו שהוא עושה לנו דווקא. עד שכבר מצאנו את הקצה של הניילון הנצמד, אחרי שסובבנו את הגליל לפחות שלוש פעמים לכל כיוון, עכשיו הוא לא רוצה להיחתך. בלי סכין אין לכם שום סיכוי להתמודד מולו, אבל גם איתו המצב לא פשוט. לאחר שכבר נקבל את גודל הניילון הרצוי וננסה להניח מעל קערה שצריך לשים במקרר, כמובן שאז הוא יחליט להתכווצ'ץ ולהדבק לעצמו.

 
בזהירות בזהירות, כמו ללכת על קליפות ביצים
בזהירות בזהירות, כמו ללכת על קליפות ביצים צילום: אימג' בנק / Getty Images

קליפות ביצים

כששוברים ביצים לקציפת החלבונים או אפילו לחביתה פשוטה, תמיד מתגלים חתיכות של קליפות ביצה בפנים. לא משנה כמה התאמנתם על זה, אם זה לא קרה בביצה הראשונה או השנייה זה יקרה בשלישית או ברבעית. ואז מתחיל המאבק הנוראי להוציא את שברי הקליפה, כמה קטן ככה עקשן. ומה יותר גרוע מזה? כשמגלים את הקליפה רק כשכבר נתתם ביס במנה.

 

המנות המתחבאות

אנחנו מזמינים אורחים רבים, ולא יוצאים במשך יומיים מהמטבח כדי להכין להם ארוחת מלכים, שהחברים והמשפחה יהללו עוד שנים רבות. בסיום הארוחה, לאחר שכולם מבסוטים ומנהלים את שיחת ה"אני סתם מעביר את הזמן כדי לפנות מקום בבטן לקינוח", אתם פותחים את המקרר ומגלים ששכחתם להוציא מנה שווה שעמלתם זמן רב עבורה. אוף.

 

אל תסתכל בקנקן אלא תן לו ביס

כולנו יודעים שרושם ראשוני הוא הכי חשוב ושאנחנו שופטים לפי העיניים, רק כמה חבל שבמקרה של אוכל מה שחשוב זה בעיקר הטעם. לכן מבאס לקנות קילוגרם עגבניות סמוקות שפלירטטו איתנו בסופר אך הביס הראשון חשף שילוב לא מוצלח של חול ומים. מי אמר שהיופי קובע?

 
 
אתם וכל הקוצים והשיערות שלכם
אתם וכל הקוצים והשיערות שלכם צילום: רוני שיצר

הקליפות הכי מעצבנות

שמתם לב שהפירות והירקות הכי טעימים באים בקליפות הכי מעצבנות, כאילו ידעו להתגונן מפנינו. הקיווי מותיר לנו שערות קטנות בפה. הסברס המייאש שתמיד, אבל תמיד, משאיר אותנו עם קוצים קטנטנים באצבעות. המחושים של הקולורבי שלא ניתן להוריד עם קולפן. גזרתה הסקסית של הדלורית שמקשה על הפשטתה מהקליפה. והתסרוקת המשוגעת של האננס, שתוך כדי הורדתה אתם נאלצים לוותר על חצי מהפרי.

 

מטלות "אפטר פארטי"

סיימתם לאכול ארוחה טובה. אתם מפוצצים עד אפס מקום, וכל מה שבא לכם לעשות זה לפתוח כפתור ולבהות בטלוויזיה או פשוט ללכת לישון. אבל לא, ערימת הסירים והצלחות המונחת בכיור לא תתנקה מעצמה. אתם גם יודעים שמעבר לבלאגן ולריח שזה מותיר במטבח, בעוד כמה שעות או ימים כשכבר תיגשו למשימה, ניקוי הכלים יהיה הרבה יותר קשה. הכי הורס שמחות.

 
מצידי, שיתפוצץ!
מצידי, שיתפוצץ! צילום: matsuyuki, flikr

סוד הגרעין

אנו נשמח אם מישהו יגלה לנו סוף סוף איך יודעים כמה זמן בדיוק צריך לחמם את שקית הפופקורן במיקרוגל. בפעם הראשונה שורפים את כל השקית, בפעם השנייה רק חצי ממנה, ומאז אתם כל כך פוחדים לפספס שכבר אחרי 2 דקות מוציאים אותה ומגלים שמחצית מהגרעינים כלל לא הספיקו להתפוצץ. עליתם על הנוסחה ואתם יודעים בדיוק כמה דקות ושניות בדיוק דרושים לשקית של 100% גרעיני פופקורן מוכנים? מצויין, עכשיו חכו לפעם הבאה שתחליפו מיקרוגל..

 

מקום הישיבה המושלם

אכילה היא חוויה שלמה, ולא רק של הטעם בפה. לכן כשהולכים למסעדה קשה מאוד למצוא את המקום המושלם לשבת בו. בפנים קר או חם מדי אבל בחוץ הביטוי "בשר מעושן" הופך משם של מנה לתחושה מעצבנת. בין שולחנות רבים תמיד רועש אבל בפינה מבודדת יש חשש שתשכחו על ידי המלצרים. מוסיקה משרה אווירה אבל מתחת לרמקול אתם בקושי שומעים את עצמכם לועסים. אוף, ממתי השאלה איפה לשבת הפכה לדילמה כל כך גדולה?

 

מוצרים בכאילו

כבר קרה לכם שקניתם חמאה וגיליתם בבית שמדובר בממרח חמאה, או מיונז שהסתבר להיות ממרח בטעם מיונז? תאמינו לנו שזה לא אותו דבר. אין שום בעיה שיוצאים מוצרים חדשים לשוק, אבל תנו להם שם הולם. בינתיים תזכורת לעצמנו: לקרוא גם את האותיות הקטנות.

 
באמת תוכלו לא להשאיר לה טיפ?
באמת תוכלו לא להשאיר לה טיפ? צילום: Getty Images/ אימאג'בנק

ניתן לכם טיפ: השאירו תשר

למרות השם הנדיב, הטיפ שמשאירים במסעדות כבר מזמן הפך לחובה. נכון, אף אחד לא יקרא למשטרה אם לא תשאירו אחד כזה, אבל הנורמה מחייבת והחשבונית מזכירה לכם, פן תשכחו: "לא כולל שירות". גם כשמתחשק "לנקום" במסעדה מאכזבת במנותיה, המצפון שלכם לא יאפשר לא לתת טיפ רק מעצם המחשבה שהמלצר המסכן עשה סך הכל את עבודתו כראוי, ומהכסף הזה הוא משתכר. ואגב, אך קרה שלא יצאנו לרחובות אחרי ש-10% הפך ל-12% ואפילו זה כבר לא מספיק?

 

אתם המלצתם, אנחנו התעצבנו ביחד איתכם:

  • גלידות שנמסות בקיץ לפני הביס הראשון.
  • עגבניות שרי שמתיזות באכילה.
  • הכתום השקוף, זה של הפופקורן. הגיע הזמן שיפסיק להתקע לנו בין השיניים.
  • מחירים שונים ברשתות המזון ובמסעדות.
  • בשביל לפתוח קופסת רסק עגבניות צריך בגרות. לפחות 5 יחידות.
  • סגירה חוזרת? לא אצלנו. פתחתם? הלכה הטריות.
  • שתקנו כשהעלתם את מחירי ארוחות הבוקר, אבל למה צריך לשלם 6 שקלים על תוספת חמאה?
  • ואפרופו מחאת הקוטג', הגיע הזמן להחליף את המכסה. הידיים שלנו מצולקות בגללו. 

 

יש עוד דברים מעצבנים שצריכים להיכנס לרשימה? רשמו לנו בדף הפייסבוק

 

דופקים אותנו • גל מחאות שוטף את ישראל

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.