מתכון לסלט כרוב וגזר אסייתי

הדפס
 
מי חשב ששני ירקות יכולים ליצור סלט כל כך טעים
מי חשב ששני ירקות יכולים ליצור סלט כל כך טעים צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:40 31/07/2011

הוא הפך לכוכב העולה של המסעדות האסייתיות שמגישות אותו לפני הארוחה, ולמרות שיש בו בדיוק 2 מצרכים (פרט לרוטב) רבים טועים לחשוב שיש בו הרבה יותר. הוציאו את הכרוב והגזר והכינו את הסלט שיהפוך לדייר קבע אצלכם בשולחן. ויש גם בונוס: הוא אפילו טעים יותר ביום למחרת

 

לפני כמה שבועות התקיים עוד אירוע (אחד מיני רבים) במקום העבודה. בזמן שרובנו הכנו עוגות עם המון מצרכים ושכבות, דווקא סלט אחד קטן בלי הרבה יומרות הפך לכוכב של החגיגה.

 

כמובן שביקשנו את המתכון, ערכנו כמה שינויים קלים והנה הוא לפניכם. כמה טיפים לפני שמתחילים: הסלט הרבה יותר טעים ביום למחרת, רק חשוב להוסיף את השומשום לפני ההגשה כדי שטעם הקלייה יהיה דומיננטי כמו גם מרקמו הפציח.

 

שמן שומשום הוא אמנם לא חובה אבל מאוד מומלץ להחזיק אותו בבית. כמה טיפות ממנו ותוכלו לשדרג כל סלט או מנה אסייתית (הקפידו לא להוסיף הרבה ממנו בגלל נטייתו להשתלט על הטעמים).

 

 
שוטפים את הכרוב וחותכים לרצועות
שוטפים את הכרוב וחותכים לרצועות צילום: רחלי קרוט

סלט כרוב וגזר אסייתי

יש לאחסן בקופסה אטומה במקרר (מחזיק שבוע)

 

מצרכים:

כרוב לבן קטן

2-3 גזרים

שומשום

 

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כוס חומץ

1/2 כוס סויה

כף שמן שומשום

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
  • מקלפים את הגזרים מהקליפה וממשיכים לקלף כך שיווצרו רצועות דקות של גזר.

 

 
שיטה נהדרת לחיתוך גזר - קולפים עם קולפן לרצועות דקות וחותכים באמצע
שיטה נהדרת לחיתוך גזר - קולפים עם קולפן לרצועות דקות וחותכים באמצע צילום : רחלי קרוט
 
  • חותכים את רצועות הגזר באמצע (לאורך) ולאחר מכן לחצי.
  • החיתוך העדין נועד לגרום לגזר ללוות את הכרוב ולא להיות דומיננטי מדי.
  • שמים את הכרוב והגזר בקערה.

 

 
מערבבים את הגזר והכרוב בקערה גדולה
מערבבים את הגזר והכרוב בקערה גדולה צילום : רחלי קרוט
 
  • ממיסים את הסוכר עם המים הרותחים.
  • מוסיפים לסוכר שנמס את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.

 

 
מתוק, מלוח וחמוץ ברוטב אחד
מתוק, מלוח וחמוץ ברוטב אחד צילום : רחלי קרוט
 
  • שופכים את הרוטב על הכרוב והגזר.
  • מערבבים היטב עד שהכל מכוסה ברוטב.

 

 
ערבבו היטב כדי שכל הכרוב והגזר יספגו את הרוטב
ערבבו היטב כדי שכל הכרוב והגזר יספגו את הרוטב צילום : רחלי קרוט
 
  • מעבירים את הסלט למקרר למשך שעה-שעתיים (עדיף למשך הלילה).
  • קולים במחבת יבשה את השומשום.
  • זורים מעל הסלט ומגישים.
  • למי שאוהב, ניתן להוסיף רצועות בצל ירוק.

 

 
טעים יותר ביום למחרת
טעים יותר ביום למחרת צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.