מתכון למאפה שמרים במילוי פרג

 
מאפה שמרים ופרג שיפנק אתכם בהפסקת הקפה
מאפה שמרים ופרג שיפנק אתכם בהפסקת הקפה צילום: פיליפ מיטראי
 
עודכן 07:38 01/08/2011

יש לכם פרג בבית ואתם לא יודעים מה לעשות איתו? למה שלא תפתיעו את בני המשפחה עם מאפה שמרים בצורת שמיניות שכיף לזלול לצד כוס הקפה של הבוקר

 
 
 
 
 

חומרים ל-15 יחידות

 

מצרכים:

½3 כוסות קמח מנופה (500 גרם)

½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גרם)

½ שקית משפר אפיה (25 גרם)

2 כפות סוכר

2/3 כוס חלב קר (160 מ"ל)

2 ביצים (L)

100 גרם חמאה רכה

1 כפית מחוקה של מלח

 

לרידוד וקיפול:

300 גרם חמאה קרה

 

למלית:

50 גרם חמאה רכה מאוד

1 כוס סוכר חום בהיר דמררה (200 גרם)

2 כפיות קינמון

100 גרם זרעוני פרג

 

לציפוי:

2 חלמונים טרופים עם 2 כפות חלב

50 גרם זרעוני פרג

 

אופן הכנה:

  • שמים בקערת המערבל קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר וחלב ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ולשים במשך כ- 10 דקות לערך.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשל כ- 45 דקות.
  • לשים את הבצק שוב מעט, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
  • חתוכים כל חבילת חמאה לחצי לאורכה, ולרוחבה ליצירת 6 יחידות חמאה.
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ מניחים על מחצית המלבן את החמאה הקרה זה לצד זה, מקפלים את הבצק הריק על הבצק עם החמאה, מהדקים היטב (שלב 1 בתמונה), עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ מקפלים שליש מהבצק מצד ימין למרכז, שליש הבצק מצד שמאל למרכז, מקפלים לשניים ומקררים חצי שעה.
  • חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת ולאחר הפעם השנייה מקררים ל-5 שעות או למשך לילה שלם.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ ומערבבים בקערית סוכר חום, קינמון ופרג.
  • מברישים את הבצק בחמאה הרכה, מפזרים את המלית על מחצית הבצק לאורך ומקפלים לשניים. מהדקים היטב (שלב 2 בתמונה).
  • חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת סכין חדה, מפתלים כל רצועה לבורג (שלב 3 בתמונה), סוגרים לעיגול ומסובבים צד אחד של העיגול ב-180 מעלות ליצירת שמינייה (שלב 4 בתמונה).
  • מניחים את השמיניות בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה.
  • מחממים תנור לחום בינוני  של 180 מעלות, מורחים את השמיניות בחלמונים הטרופים, זורים מעל פרג (לא חובה) ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה.

 

 
שלבי הרידוד והמילוי
שלבי הרידוד והמילוי צילום : פיליפ מיטראי
 

המתכון מאת בני סיידא ובאדיבות חברת שמרית, יצרנית שמרים טריים לאפייה ביתית.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת פאדג' שוקולד

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שיש קלאסית

עוגת שזיפים

קאפקייקס שוקולד

טארט שוקולד

שבלולי מייפל

עוגיות קינמון

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.