מתכון ללחם דגנים עם חמוציות ופרג

 
למרוח חמאה או ריבה ולהתענג על הטעם
למרוח חמאה או ריבה ולהתענג על הטעם צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:33 01/08/2011

בלי שמרים או התפחה - מערבבים את המצרכים בקערה, מכניסים לתנור ומתמכרים לריח ולטעם המופלא. לחם דגנים משובץ בחמוציות שלא תרצו שיגמר

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 גביע יוגורט

1 כוס חלב

2 כפות חרדל דיז'ון

1 ביצה

4 כפות שמן זית

2 כוסות קמח רגיל

1 כוס קמח שיפון/קמח מלא

1/2 כוס גרעיני חמניות

1/2 כוס קוואקר

3 כפות סוכר

3 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 כפות גרגרי פרג

חופן חמוציות

 

לעיטור:

מלח גס

שיבולת שועל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה יוגורט, חלב, חרדל, ביצה ושמן.

 

 
החמוציות מעניקות ללחם צבע וטעם נפלא
החמוציות מעניקות ללחם צבע וטעם נפלא צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד שהכל נבלע והתערובת אחידה (אין ללוש יותר מידי).

 

 
מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק אחיד
מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק אחיד צילום : רחלי קרוט
 
  • מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומפזרים מעל מעט מלח גס ושיבולת שועל.

 

 
שיבולת שועל מעל למראה כפרי יותר
שיבולת שועל מעל למראה כפרי יותר צילום : רחלי קרוט
 
 
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שקיסם שננעץ בלחם יוצא יבש.
  • מגישים את הלחם לשולחן חם או בטמפרטורת החדר.

 

הערה: הלחם ישמר במשך יום אחד מחוץ למקרר או בהקפאה מיד לאחר האפייה.

 

 
האורחים לא יאמינו שהכנתם את הלחם בעצמכם
האורחים לא יאמינו שהכנתם את הלחם בעצמכם צילום : רחלי קרוט
 

המתכונן באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול של ניופאן גורמה

 

למדריך המלא להכנת לחם ביתי >>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פיתות ביתיות

מאפה בצק עלים

פוקצ'ה ביתית

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

מאפה פלפלים וגבינות

פשטידת תירס

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.