מתכון לקרמשניט פיסטוקים

 
אם זו לא עונת התותים, גוונו עם פירות אחרים כמו דובדבנים ופטל
אם זו לא עונת התותים, גוונו עם פירות אחרים כמו דובדבנים ופטל צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:26 31/07/2011

מאפה בצק עלים וקרם פטיסייר עם מחית פיסטוקים ופרוסות תותים מתוקים ועסיסיים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 חבילה בצק עלים (קנוי)

 

לקרם הפטיסייר:

250 מ"ל חלב

250 מ"ל שמנת

75 גרם סוכר

1 מקל וניל

6 חלמונים

60 גרם קורנפלור

25 גרם חמאה

 

לקרם הפיסטוק:

250 גרם שמנת מוקצפת

25 גרם מחית פיסטוק  (להשיג בחנויות המתמחות)

 

לקישוט:

פיסטוקים

אבקת סוכר

20 תותים פרוסים

 

אופן הכנת הבצק:

  • מרדדים בצק עלים לגודל תבנית אפייה, מחוררים מעט בעזרת מזלג.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומגש בשביל הלחץ.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות.
  • מצננים וחותכים לריבועים אישיים 5X5 ס"מ.

 

קרם הפטיסייר:

  • מרתיחים חלב, שמנת, סוכר ומקל וניל.
  • טורפים קלות בקערה נפרדת חלמונים וקורנפלור.
  • עושים השוואת טמפרטורות בין תערובת החלב לתערובת הביצים. מחזירים את הכל לסיר מעל האש, ומערבבים עד הסמכה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים ומצננים.
  • מכסים בניילון נצמד.

 

קרם הפיסטוק:

  • מקציפים שמנת מתוקה.
  • מקפלים בקערה את קרם הפטיסייר עם השמנת המוקצפת ומחית הפיסטוק ומעבירים לשק זילוף.

 

הרכבת המנה:

  • מורחים על כל ריבוע בצק קרם פיסטוק, מסדרים מעליו תותים, וחוזר חלילה שלוש פעמים - כך שמתקבלות שלוש שכבות.
  • מפזרים פיסטוקים מלמעלה ואבקת סוכר.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קבב כבש עם פיסטוק חלבי

עוגת גזר עם פיסטוקים

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.