מתכון לעוגת שיש שוקולד וגבינה

 
שילוב מנצח של שתי עוגות מנצחות - גבינה ושוקולד
שילוב מנצח של שתי עוגות מנצחות - גבינה ושוקולד צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 07:22 04/08/2011

מתלבטים מה להכין, עוגת שוקולד או עוגת גבינה? למה שלא תשלבו בין השתיים ותהנו מכל העולמות. גבינתית ושוקולדית, אוורירית ונימוחה, קלילה ומפנקת. הבטחה שלנו - לא ישאר ממנה אפילו פירור

 
 
 
 
 

תבנית עגולה 26 משומנת

 

מצרכים:
500 גרם גבינה לבנה (5% או יותר)
1/2 כוס סוכר
250 גרם שוקולד מריר

3 ביצים
כוס קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
1 כף קוניאק או רום
2 כפות קורנפלור
150 גרם מרגרינה רכה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה היטב את הגבינה עם 50 גרם מרגרינה מומסת עד לקבלת תערובת ללא גושים.
  • מוסיפים לקערה את הסוכר, סוכר וניל, קורנפלור וביצה אחת ומערבבים לבלילה אחידה.
  • ממיסים במיקרו 100 גרם מרגרינה, מוסיפים לה 250 גרם קוביות שוקולד וממיסים שוב.
  • מוסיפים לתערובת 2 ביצים, תמצית רום או קוניאק, כוס קמח תופח ומערבבים היטב עד להמסה אחידה.
  • יוצקים 3/4 מתערובת השוקולד לתבנית, מיישרים, יוצקים מעל את כל תערובת הגבינה ומיישרים.
  • יוצקים על תערובת הגבינה את 1/4 מכמות השוקולד שנותרה ומיישרים.
  • אופים את העוגה בתנור בחום של 175 מעלות במשך כ-40 דקות.

 

הערות:

  • בצאתה מהתנור העוגה מעט רוטטת ולכן יש להוציאה מהתנור ולתת לה להתייצב על השיש.
  • יש להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר או מחוממת שניות ספורות במיקרו.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה >>>

 

לעולם השוקולד >>

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה:

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת שיש שחור לבן

עוגת לימון

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת גזר

עוגת קוקוס ותפוחים

עוגת חלבה

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.