מתכון לעלי גפן ממולאים

 
אין יותר טעים מעלי גפן טריים
אין יותר טעים מעלי גפן טריים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 16:52 02/08/2011

עלי גפן טריים במילוי תערובת של אורז ובשר כבש טחון המתבשלים יחד עם עגבניות ושמן זית

 
 
 
 
 

מצרכים:

כוס אורז עגול

1/4 ק"ג עלי גפן

1/2 כוס בשר טלה טחון

מלח

פלפל

עגבניות

שמן זית

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את עלי הגפן במים חמים שיהיה ניתן לגלגל (מים קרים מקשים אותם).
  • שוטפים את אורז הריזוטו ומסננים.
  • מטגנים את בשר הטלה הטחון חצי טיגון.
  • מוסיפים את האורז המסונן (אך לא מבושל) לבשר טלה.
  • מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  • מגלגלים את תערובת האורז והבשר לתוך עלי הגפן.
  • לוקחים סיר גדול, בתחתיתו מניחים עגבניות חתוכות מעליהן מפזרים מעט שמן זית.
  • עם סיום גלגולם של כל עלי הגפן, מניחים כל עלה מגולגל מעל העגבניות שבתחתית הסיר.
  • מניחים שכבה נוספת של עגבניות מעל לעלי הגפן וממליחים מעט.
  • מוסיפים מים רותחים לסיר, בצורה שתכסה את עלי הגפן, ומביאים להרתחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור למשך 20 דקות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

כרעי עוף במילוי אורז 

פשטידת גבינות ופסטה

קראמבל בננות עם קצפת

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.